Hopp til innhold

Tåregass mot fotballsupportere i Marseille

Politiet i Marseille har skutt tåregass mot fotballfans. – Supportere tok stoler de fant og slo løs på andre, sier NRK-reporter som er på stedet.

Folk løper i gatene i Marseille, fotballsupportere løper, tåregass.

TÅREGASS I GATENE: Supportere og andre løper vekk fra politiet som skyter tåregass etter at det oppsto bråk mellom ukrainske og polske supportere. Video: Simon Solheim

Halvannen time før kampstart mellom Ukraina og Polen skjøt fransk politi tåregass mot fotballsupportere i Marseille.

På en video tatt fra en gate i den franske havnebyen ser man tåregass ligge tjukt i lufta i området der flere tusen fotballsupportere befinner seg.

NRKs reporter Simon Solheim er på ferie i Marseille for å se EM, og var i nærheten av Stade Velondrome da det smalt rundt klokka 16.30.

– Vi var inne på Subway da det smalt i gatene. Vi så at det ble panikk, folk begynte å løpe, og vi så supportere som tok stoler og slo folk, forteller han på telefon fra Marseille.

Politi Marseille

POLITI: Politiet har brukt vannkanoner mot fotballsupporterne i Marseille.

Foto: Simon Solheim / NRK

Basketak mellom polske og ukrainske supportere

Ifølge nettavisa 20 minutes oppsto det basketak mellom supporterne da de begynte å gå fra Vieux Port i sentrum og i retning Stade Velondrome, der kampen skal spilles klokka 18.

– Det var masse foreldre med unger som løpte opp gata og søkte tilflukt inne i restauranter og butikker. De var redde, og inne på Subway var det flere barn som skrek, forteller Solheim.

Han og kompisene kom seg raskt unna gata, men flere av vennene hans så supportere som var svært voldelige.

– Vennene mine så folk bli sparka mens de lå nede. Folk gikk løs med stoler og gjenstander som de fant og slåss med det. Nå er det masse politi her, med svære aksjonsbiler med vannkanoner, sier Solheim.

Omringer folk ved stadion

Både uniformert og politi i sivil har ifølge franske medier omringet dem som laget bråk, og lokalt politi har også tatt i bruk vannkanoner, ifølge lokalavisa La Provence.

– Det var et lite sammenstøt, men ordensmakten grep raskt inn og fire personer ble arrestert, melder politiet i Marseille, skriver Paris Match.

Laster Twitter-innhold

Opptøyene har nå roet seg. Flere tusen franske politifolk er likevel i området for å sørge for at det ikke oppstår mer bråk.

Myndighetene har kaoset som oppsto mellom engelske og russiske supportere friskt i minnet da de to landslagene møttes til kamp i Marseille 11. juni.

SISTE NYTT

Siste nytt