Taliban varsler årlig «våroffensiv» i Afghanistan

Den afghanske terrororganisasjonen sier de vil trappe opp aktiviteten fra fredag og truer med flere angrep

Taliban

Talibanopprørere samler seg bak tre menn som er anklaget for drap. Terrorgruppen varsler nå en opptrapping av kamphandlingene i Afghanistan.

Foto: AFGHANISTAN/STRINGER / Reuters

Taliban sier hovedmålene for angrepene vil være utenlandske styrker, spesielt de med permanente baser.

I tillegg truer de med å angripe myndighetspersoner, etterretningstjenesten og innenriks- og forsvarsdepartementet.

– Det islamske emiratet vil starte sin våroffensiv under navnet «Azm» (besluttsomhet) klokken 05.00 24. april, annonserer gruppen.

Nato trekker seg ut

Taliban har gradvis trappet opp voldelighetene de siste ukene, noe som gjør at afghanske sikkerhetsstyrker forbereder seg på det som kan bli den blodigste kampsesongen på et tiår.

Dette er den første våroffensiven hvor de afghanske soldatene må kjempe mot opprørerne uten full støtte fra Nato-styrkene.

Natos tilstedeværelse i landet var offisielt over i desember, men en mindre overgangsstyrke har blitt igjen for å sørge for at de lokale styrkene er rustet til å ta over.

USA har fortsatt 9800 soldater i landet, og i et møte med president Ashraf Ghani tidligere i år lovet Obama å holde dette antallet ut året.

Økning i volden

Men samtidig som den internasjonale militære tilstedeværelsen minker, fortsetter volden å øke i det krigsherjede landet.

I løpet av årets tre første måneder økte de sivile dødstallene som følge av bakkekamper med åtte prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Taliban hevder derimot i sin uttalelse at det er deres hovedprioritet å sørge for at sivilbefolkningen ikke blir skadelidende under årets våroffensiv.

Verken den afghanske regjeringen eller Nato har kommentert uttalelsen. Tidligere har lignende utspill blitt avfeid som propaganda.

SISTE NYTT

Siste nytt