Normal

Hæren tok tilbake by i nord

Hæren har drept minst 25 mennesker i kamper i en by nord i Syria. Nærmere 100 ble drept i går, ifølge det London-baserte menneskerettsobservatoriet.

SYRIA - Homs 6. juli

Også i urolige Homs var det kamper i dag.

Foto: Reuters

Syrias hær tok tilbake byen Khan Sheikhoun fra opprørerne i dag. Minst 25 ble drept, langt flere ble arrestert, og mange hus ble satt i brann av soldatene, melder aktivistene.

Slo tilbake angrep

Osama Kayal fra byen Khan Sheikhoun sier til nyhetsbyrået AP at lokal milits sto imot et forsøk fra hæren på å innta byen tidligere denne uka. Soldater ble drept og en rekke militærkjøretøy ble ødelagt i dette angrepet.

- Onsdag ankom forsterkninger med blant annet angrepshelikoptre. Da trakk militsen seg ut av byen, sier Kayal.

Han vet om 25 drepte siden onsdag, men tror det kan være langt flere.

Mange arresterte

Det brøt også ut kamper i Damaskus i morges etter at hæren gikk inn i en bydel og arresterte et stort antall mennesker. Tidliger i uka dokumenterte Human Rights Watch minst 27 fangeleirer rundt om i Syria der tortur anvendes daglig og rutinemessig.

Hæren skjøt også det som karakteriserers som et granatregn over byen Daraya i dag.

I en by nordøst i Syria mistet fem regjeringssoldater livet da kjøretøyet deres ble rammet av en bombe.

Angrepet mot Khan Sheikhoun og andre voldshandlinger rapportert i løpet av fredagen gjør at mange aktivister har liten tro på nytten av dagens toppmøte mellom vestlige land og araberlandene i Paris, "Venner av Syria"-møtet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt