NRK Meny
Normal

Svineinfluensa endrer gudstjenester

Religiøse briter har begynt å ta forholdsregler under gudstjenesten for å redusere faren for H1N1-smitte, eller svineinfluensa.

Nattverd
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I statskirken, Church of England, kan de troende nå velge om de vil drikke vin når de går til alters, eller spise oblatet som presten har dyppet i vinen for dem.

Det siste alternativet gjør smittefaren mindre.

- Før vi deler ut oblatet, eller brødet, har vi en desinfiserende væske på hendene, sier en prest i Sør-England.

- De ulike tiltakene setter vi i verk for å vise at vi er på vakt og ansvarlige, forhåpentlig uten å skremme noen, sier presten.

Imamer fraråder muslimer i særlig smitteutsatte grupper å delta i årets pilegrimsferd til Mekka, der flere millioner mennesker kommer sammen, noe som gjør smittefaren større.

Katolske religiøse ledere åpner for at menighetsmedlemmer kan bukke i stedet for å ta hverandre i hånden som tegn på fred.

- Det er opp til den enkelte meninghet å bestemme, ut fra hvor alvorlig den lokale smittefaren er, sier katolske talsmenn.

England er særlig hardt rammet av svineinfluensa, og på én uke er det registrert 10.000 nye tilfeller av sykdommen. 31 mennesker er døde.

En nettside om svineinfluensa som myndighetene har opprettet, fikk 9,3 millioner klikk den første timen den var tilgjengelig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt