NRK Meny
Normal

Svenskene urolige for mulig terrorangrep i Stockholm

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Svenskene NRK møtte i Stockholm tar nyheten om mulig terrorangrep i byen med fatning, men innrømmer at de blir skremt.

Hasse og Yvonne Rådeløv

TERRORPRAT I VÅRSOLA: Pensjonistekteparet Hasse og Yvonne Rådeløv nøt lunsjen og vårsola ute på en benk i Stockholms gater tirsdag på tross av meldingene om et mulig forestående terrorangrep på Stockholm.

Foto: Marit Kolberg / NRK

– Det er uroligheter over alt, og det er jo klart at det også kommer hit før eller senere. Jeg tror ikke vi kan sitte her hjemme og slå oss på brystet og tro at det ikke kommer til å hende oss, sier Yvonne Rådeløv.

Sammen med ektemannen Hasse har hun satt seg ute på en benk ute i den svenske vårsola for å spise lunsj.

Yvonne sier hun generelt holder seg unna t-banen og store folkeansamlinger, spesielt etter dagens nyhet i Expressen om at sju til åtte IS-terrorister i Sverige skal planlegge et terrorangrep på Stockholm

– Det er klart at det kommer til å hende oss før eller senere, så jeg kjenner meg urolig. Det må jeg si.

– Større risiko for å dø i bilulykke

Ektemannen er ikke like bekymret:

– Det er litt som brannalarmer som går av. Man reiser dit for å se, og så er det ingenting. Fet er kanskje i én av ti eller av hundre tilfeller hvor det er en virkelig trussel. Vi vet jo ingenting ennå, forklarer Hasse.

Han har imidlertid forståelse for at myndighetene må «trykke på alle knapper og være beredt» når man får en indikasjon på at det er terror på gang.

– Man skal ha respekt for det, men det er betydelig større risiko at man dør i en bilulykke, konkluderer pensjonisten.

Unngår steder med mye folk

Anni Bhatt

Anni Bhatt innrømmer at hun ble redd da hun hørte om den mulige terrortrusselen i media.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Anni Bhatt innrømmer at hun synes det er ubehagelig i store folkemengder etter nyheten om en mulig terrortrussel i hjembyen.

– Jeg ble litt redd, men ikke så veldig. Det virker ikke så veldig alvorlig.

– Tenker du at det har vært en mulighet for at noe kunne skje?

– Ja, det tror jeg faktisk. Vi har hatt det her i gaten tidligere. Det var en som sprengte seg selv. Når man skal kjøre med t-bane i byen virker det litt ubehagelig. Jeg må ta t-banen når jeg reiser til jobben. Jeg tenker litt på at jeg ikke skal være der det er mye folk, forteller Bhatt.

– Et tidsspørsmål

– Det er kjedelig at det skal være sånt. Det kommer mer og mer av det, mener Olof Sandstrøm, som også befinner seg ute i Stockholms gater.

Føler du at det kan være reelt?

– Jeg tror ikke det, men man blir litt urolig. Det har hendt flere steder i Europa. Det er bare et tidsspørsmål før det kommer hit også.

– Du er urolig?

– Jeg er ikke så urolig nå i dag, for jeg tror ikke det kommer til å skje noe i dag. Men i framtiden, ja visst, sier Sandstrøm.

Olof Sandstrøm

Olof Sandstrøm tror det kun er et tidsspørsmål før terrorismen når Sverige.

Foto: Marit Kolberg / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt