NRK Meny
Normal

Etterforsker nettmobbing etter at 13-åring trolig tok sitt liv

Nok en gang har mobbing på nett nådd avisoverskriftene i Sverige. Fredag døde en 13 år gammel jente i en togulykke og nå etterforsker politiet om nettmobbing drev henne til selvmord.

Reportasje fra SVT om jente som ble påkjørt av toget i Ørebro, og politiet som tror det er selvmord som følge av mobbing.

Se nyhetsinnslag fra svensk TV:

I begynnelsen av desember var det opptøyer i Göteborg etter at noen hadde opprettet en konto på bildetjenesten Instagram hvor de hengte ut og sjikanerte unge jenter.

Jenter ble blant annet kalt horer og flere av innleggene var både rasistiske og krenkende.

En gutt innrømmet til slutt at det var han som sto bak ryktespredningen.

Nå har en ny sak rystet svenskene.

Kan ha blitt truet på nett

Mats Nylén

– Politiet tror at 13-åringen tok sitt eget liv, sier Mats Nylén.

Foto: Jean-Claude Manigomba / SVT

– Jenta skal ha blitt trakassert på nettet,hun skal ha blitt filmet eller fortografert, sier pressetalsmann Mats Nylén i Ørebropolitiet.

Han sier at bildene og filmen enten er blitt publisert eller at jenta skal ha blitt truet med dette.

– Det kan ha vært årsaken til denne tragedien, sier han.

Det er folk i jentas omgangskrets som har fortalt politiet dette, men Nylén vil ikke gi mer konkrete opplysninger om truslene.

Nå skal jentas datamaskin undersøkes nærmere, blant annet for å se om man finner IP-adresser eller annen informasjon som kan vise hva som er gjort eller sagt.

Tror flere er rammet

Pressetalsmannen vil ikke si om politiet har noen mistenkte i saken, men sier at som eventuelt står bak trakasseringen kan være mistenkt for flere lovbrudd, deriblant tvang, trusler og seksuelle overgrep.

Han utelukker heller ikke at flere jenter kan være rammet av dette, melder svensk TV. En ung gutt i 15-årsalderen skal være blant de mistenkte og politiet tror at minst en jente til kan ha blitt truet.

Politiet vurderer å gå ut med det navnet gutten har brukt på nett for å komme i kontakt med andre som kan ha vært utsatt for det samme.

– Man er jo ekstra opptatt av slike saker etter all debatten om trusler på internett den siste tiden. Det har blant annet vært mye snakk om hvor vanskelig det er å få slettet krenkende bilder, sier Nylén.

Aftonbladet skriver at den unge jenta for en måneds tid siden selv fortalte på sosiale medier om at hun var utsatt for ekle kommentarer på nett.

En siste hilsen

Venner av 13-åringen har tent lys og lagt ned hilsener der hun døde.

Foto: Jean-Claude Manigomba / SVT
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt