Hopp til innhold

Instagrambråket: 16 år gamle Ebba ble kalt hore

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

«Hun er en oppmerksomhetshore og sprer beina for alt hun får.» Det kunne Ebba lese om seg selv på internett. Tirsdag samlet flere hundre ungdommer seg utenfor en skole i Gøteborg der det ble sagt at ryktesprederen gikk.

Politiet møtte mannsterke opp da flere hundre ungdommer gikk til Plusgymnasiet i Gøteborg der de begynte å kaste stein. Mange av dem var rasende over rykter, bilder og skittkasting som var blitt lagt ut på Instagram de siste dagene.

Flere enn 200 unge jenter blir med bilde og fullt navn kalt for horer og andre ting. Flere av innleggene er både rasistiske og sjikanerende, skriver Expressen. Bildene av jentene er hentet fra Twitter og Facebook.

Ungdommene kastet steiner og flasker mot politiet og andre som var i nærheten. Trafikken som gikk forbi ble stanset. 27 personer ble pågrepet.

– Kjempeleit

Mobbing på Instagram

Her er teksten om Ebba som lå ute på Instagram.

Foto: SVT

En av dem som ble gjort oppmerksom på at hun var omtalt var 16 år gamle Ebba. Hun kunne ikke se bildene selv, men en venninne gjorde henne oppmerksom på det som var lagt ut.

– Jeg syns det er kjempeleit. På nettet er det flere tusen som kan se dette her. Her har man ingen aning om hvem som står bak og man kan ikke gjøre noen ting, men kjenner seg utrygg, sier hun til svensk TV.

Faren hennes, Kenneth Thilly, reagerer kraftig på det som har skjedd.

– Jeg ble ordentlig, jævlig forbannet. Det plager meg noe vanvittig. Vi kommer til å politianmelde dette, sier han.

Ungjente angrepet

Ifølge ryktene var den ansvarlige for all ryktespredningen en 17 år gammel jente på Plusgymnasiet. Hun sitter i avhør hos politiet nå.

Tirsdag ettermiddag gikk det rykter om at hun hadde blitt angrepet av en gjeng, men om dette er den mistenkte 17-åringen, er uklart.

På filmen ser man en ung jente som blir forfulgt og som til slutt faller i bakken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sprer seg

Ifølge Aftonbladet blir det nå lagt ut lignende profiler på andre nettsteder. Det er blant annet lagt ut en Instagramkonto i Stockholm der det oppfordres til ryktespredning om ungdommer i byen.

Både politiet i Gøteborg og i Stockholm sier de følger nøye med for å kunne slå raskt ned på eventuell ny uro.


SISTE NYTT

Siste nytt