Svensk kvinne alvorlig skadet i Brussel-terror

En svensk kvinne er alvorlig skadet, opplyser det svenske utenriksdepartementet.

Sørgende i Brussel

Sørgende samlet seg på Place de la Bourse i Brussel tirsdag kveld. Noen hadde med seg en plakat med teksten «Jeg er Brussel» på både fransk og flamsk.

Foto: THIERRY MONASSE / AFP

I tillegg til kvinnen som er alvorlig skadet er to svensker lettere skadd, opplyser svensk UD til SR.

– I øyeblikket kjenner vi til at tre svensker er skadet i angrepene. To av dem behandles på sykehus. Vi står i kontakt med pårørende. Av de to som behandles på sykehus er en alvorlig skadet, sier svensk UDs Johan Tegel.

Den svenske kvinnen som er alvorlig skadet er født i 1972 og kommer fra Norrbotten, skriver NSD. Hun ble skadet i angrepet på metroen.

– Vi fikk vite om det fra en av hennes venner som ga oss beskjed via min søsters telefon mens hun var til behandling. Siden har vi bare fått vite at hennes tilstand har blitt forverret. Vi er så urolige, sier søsteren hennes.

Samtidig opplyser Ekstra Bladet at en dansk statsborger er såret under angrepet.

Ifølge avisen dreier det seg om en 38 år gammel mann fra Færøyene som behandles på sykehus. Han skal være utenfor livsfare.

Det norske utenriksdepartementet opplyser i kveld til NRK at de ikke har noen indikasjoner på at nordmenn skal være skadet i angrepene.

Place de la Bourse i Brussel

Noen hundre sørgende samlet seg på Place de la Bourse i Brussel tirsdag kveld.

Foto: THIERRY MONASSE / AFP

Ingen opplysninger om døde

Minst 34 personer mistet livet og opp mot 190 ble såret i angrepene.

Så langt har det ikke kommet noen opplysninger om de omkomne, men en del land har gitt opplysninger om de sårede.

  • Det britiske utenriksdepartementet opplyser at tre briter er såret, to av dem ble såret i angrepet på flyplassen og en i angrepet på metroen.
  • Tre amerikanske mormonske misjonærer ble såret i angrepet, opplyser det mormonske kirken til AFP. De tre var på flyplassen for å følge en fransk mormon på et fly til USA. De tre, Richard Norby (66), Joseph Empey (20) og Mason Wells (19) behandles alle på sykehus.
  • Ifølge ABC News skal til sammen ni amerikanere være såret.
  • Åtte franske statsborgere skal være skadet i angrepet, av dem tre alvorlig. Det opplyser det franske utenriksdepartementet til AFP.
  • Belgiske myndigheter opplyste tidligere i dag at seks av de sårede var politibetjenter. En behandles på sykehus, mens de fem andre er skrevet ut etter å ha fått behandling.
  • Fire av dem som ble såret i angrepet på flyplassen jobbet for flyselskapet Brussels Airlines, opplyser belgiske myndigheter.

Minst en av bombene som ble sprengt var en spikerbombe, noe som har bidratt til de store tallet døde og sårede.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt