Familiene identifiserer de døde etter bussulykken i Sveits

Familiene til de 22 barna og seks voksne som døde i bussulykken i Sveits måtte i dag på likhuset for å identifisere sine kjære. Etterpå valgte flere å dra til ulykkesstedet.

pårørende ved likhus i sveits etter bussulykke

Her forlater pårørende et likhus i Sion etter å ha identifisert ofre etter bussulykken i Sveits hvor 28 mennesker døde.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

blomster ved tunnelen i sveits hvor 28 mennesker omkom

Blomster ved tunnelen i Sveits hvor 28 mennesker døde.

Foto: SEBASTIEN BOZON / Afp

Det har vært nok en tøff dag for familie og pårørende etter bussulykken i Sveits. I dag har de måttet identifisere sine barn og pårørende. I går ettermiddag fløy de til Sveits i uvisshet om deres barn var blant de døde.

Flere av familiene valgte deretter å besøke ulykkesstedet.

– Vi organiserer besøk hele dag etter ønske fra familiene, sier en talsperson for politiet til AFP.

22 skolebarn

Til sammen 28 mennesker døde da en turbuss kjørte inn i en tunnelvegg i nærheten av den sveitsiske byen Sierre sent tirsdag kveld.

22 skolebarn i tolvårsalderen, fire lærere og to bussjåfører er blant de omkomne. De fleste om bord i bussen var belgiere, men flere av barna skal være nederlendere bosatt i Belgia.

I tillegg til de 28 som døde, ble 24 barn skadd i ulykken. Tilstanden til to av de skadde barna er fortsatt kritisk, ifølge AFP. Alle de skadde barna er nå identifisert.

Ulykken omtales som den verste på sveitsiske veier på 30 år.

(Saken fortsetter under bildet.)

Foran sykehuset i Sion

Pårørende utenfor sykehuset i Sion.

Foto: SEBASTIEN BOZON / Afp

Fly klare til å frakte ofre hjem

Belgia er nå klare for å frakte de avdøde hjem. Belgiske militærfly står klare til å frakte ofrene fra Sveits til Belgia i dag, melder Swissinfo.

Det er fortsatt uklart hva som forårsaket ulykken. Sveitsiske myndigheter forsøker nå å finne ut hvorfor bussen kjørte i tunnelveggen. Etterforskningen har allerede utelukket at bussen kjørte for fort.

Ifølge representant for påtalemyndigheten, Olivier Elsig, ser etterforskerne på tre mulige årsaker til ulykken: En teknisk feil med bussen, et helseproblem med sjåføren eller rett og slett en menneskelig feil.

– Eksperter skal obdusere sjåføren, legger Elsig til.

Setter spørsmålstegn ved sikkerheten

Flere sveitsiske aviser setter i dag spørsmålstegn ved sikkerheten i ulykkestunnelen. Bussen krasjet inn i betongveggen i enden av en parkeringslomme.

«Burde fartsgrensen vært lavere for tunge kjøretøyer eller bør nødlommen modereres», spør den franskspråklige avisen Le Temps Daily.

Fartsgrensen i tunnelen er 100 kilometer i timen. Tunnelen ble bygget i 1999, og ble sikkerhetsklarert i 2008 under en gjennomgang av alle tunneler i Sveits.

Video Legen Cawen Mechiel intervjuet om skadde barn etter bussulykke i Sveits

SE VIDEO: Legen Cawen Mechiel om skadde barn etter bussulykken i Sveits.

SISTE NYTT

Siste nytt