Straffes med å stirre på fjernlys

Politiet i den kinesiske byen Shenzhen har innført en uvanlig straff for sjåfører som kjører med fjernlysene på og blender andre bilister.

Bilister som misbruker fjernlysene, får smake sin egen medisin.

ØYE FOR ØYE: Kinesiske sjåfører som bruker fjernlysene i utide, får smake sin egen medisin.

I tillegg til en bot på rundt 350 kroner, blir synderne plassert på en klappstol, og må stirre på frontlyktene til en politibil med fjernlysene på i ett minutt.

Prøveordningen startet tirsdag denne uka, og trafikkpolitiet i Shenzhen har lagt ut bilder av straffen på det sosiale nettstedet Weibo.

Innlegget har blitt delt nærmere 100.000 ganger de siste dagene, og ifølge BBC vil politiet i flere andre byer prøve samme ordning.

I en avstemning på nyhetsportalen Sina stiller 90 prosent seg positive til straffen. Flere benytter anledningen til å skjelle ut egoistiske og hensynsløse sjåfører.

Andre mener straffen er et brudd på menneskerettighetene, og en av synderne i politiets video slår fast at han aldri skal besøke Shenzhen igjen.

Politiet i Shenzhen har hatt flere prøveordninger med uvanlige straffer tidligere, og de fleste går ut på at synderne skal få smake sin egen medisin. I fjor fikk uforsiktige fotgjengere valget mellom å betale en bot eller å dirigere trafikken iført en grønn hatt og en vest.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt