NRK Meny
Normal

Stort sikkerhetsoppbud da terroroffer ble bisatt i København

Familie, venner og en rekke ledende danske politikere samlet seg i Grundtvigs Kirke i København, for å ta farvel med produsent og filmregissør Finn Nørgaard, som ble drept i terrorangrepet mot kulturhuset Krudttønden i København.

Denmark Shootings

Tungt bevæpnet politi var utplassert på veien opp mot Grundtvigs Kirke i København, og før bisettelsen tirsdag ettermiddag begynte hadde politiet også gjennomsøkt kirkebygningen med bombehunder.

Foto: Jens Dresling / Ap

55-årige Nørgaard ble det første offeret under terrorangrepet i den danske hovedstaden og sikkerhetsoppbudet var stort under bisettelsen.

Finn Nørrgård

Finn Nørrgaard ble drept i angrepet mot kulturhuset Krudttønden.

Foto: Linkedin.com

Veien opp til kirken var sperret av og det var masse politifolk til stede, skriver den danske avisen Politiken. Ni politibetjenter med maskinpistoler sperret veien, mens mange flere av deres kolleger var utplassert nærmere kirken.

Finn Nørgaard (55) ble drept da Omar Abdel Hamid El-Hussein åpnet ild mot kulturhuset lørdag 14. februar. I tillegg ble tre politibetjenter såret. Etter angrepet mot Krudttønden, fortsatte El-Hussein til synagogen i den danske hovedstaden der han skjøt og drepte en jødisk sikkerhetsvakt.

El-Hussein ble selv drept av dansk politi noen timer senere da han skjøt mot dem.

Opprettet fond for utsatte barn

Blant de flere hundre frammøtte i Grundtvigs Kirke var også statsminister Helle Thorning-Schmidt i tillegg til lederne for flere andre danske partier. Og flere jødiske og muslimske ledere var til stede i bisettelsen.

Finn Nørgaards familie har stiftet et fond i hans navn for utsatte barn og unge og bedt folk donere penger til fondet i stedet for å sende blomster.

– Det sier mye om personen Finn Nørgaard, at man har bedt om det for at fremme det han sto for, sier formannen i dansk Venstre Lars Løkke Rasmussen til pressen utenfor kirken.

Foruten Løkke Rasmussen deltok også Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt og flere ministre fra hennes regjering under bisettelsen. Det samme gjorde formannen for Muslimernes Fællesråd, Sami Kücükakin, og formannen for Det Jødiske Samfund, Dan Asmussen.

Krudttønden, kulturhuset der en gjerningsmann angrep en debatt med en rekke skudd lørdag ettermiddag

Krudttønden, kulturhuset der en gjerningsmann angrep en debatt med en rekke skudd.

Foto: Martin Sylvest / Scanpix Denmark / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt