Hopp til innhold

Stort dataangrep mot Frankrike

Det franske finansdepartementet har i flere måneder blitt angrepet av hackere, opplyser departementet. Et av målene til hackerne er å få tak i G20-dokumenter.

Det var magasinet Paris-Match som på sine nettsider mandag først meldte om angrepet, som har pågått siden desember i fjor.

Sendt til Kina

En anonym kilde i departementet bekreftet angrepet overfor Paris-Match, og i morges opplyste også departementet i en offisiell uttalelse at det var under angrep.

Målet for hackerne var toppledelsen i finansdepartementet. Det er ikke klart hvem som står bak.

– Vi la merke til at en viss mengde informasjon ble videresendt til kinesiske sider, men det sier oss ikke veldig mye, sier kilden til Paris-Match.

– Besluttsomme, profesjonelle og organiserte

Patrick Pailloux, leder for Frankrikes teknologisikkerhetssenter, sier til magasinet at hackerne var ute etter dokumenter relatert til det franske presidentskapet i G20 og til internasjonale økonomisaker.

– De var besluttsomme, profesjonelle og organiserte. Dette er det første angrepet av et slikt omfang mot den franske stat, sier Pailloux.

Over 150 PC-er i departementet er blitt hacket og uttallige dokumenter er tappet. Ingen enkeltpersoner var målet for angrepet.

Hackingen er anmeldt, og politiet har startet etterforskning, melder nyhetsbyrået AFP.

Ifølge budsjettminister Francois Baron har de ubekreftede ledetråder for hvem som står bak.

SISTE NYTT

Siste nytt