Hopp til innhold

Storbritannia hever terrorberedskapen

Britene hever terrorberedskapen til det nest høyeste nivået. - Dette antyder at et angrep er høyst sannsynlig, sier innenriksministeren.

Britisk politi sjekker sikkerheten

Hevingen kommer etter at terrortrusselen har blitt oppfattet som høyere siden det mislykkede sprengningsforsøket mot et fly i USA i romjulen, ifølge BBC. Her patruljerer væpnet britisk politi avgangsområdet ved Londons lufthavn Heathrow i 2006.

Foto: LEON NEAL / Scanpix/AFP

Beredskapen for angrep på selve Storbritannia økes fra «betydelig» til «alvorlig».

- Dette betyr at et terrorangrep er høyst sannsynlig, men jeg vil understreke at det ikke foreligger etterretningsinformasjon som tilsier at et angrep er nær forestående, sier innenriksminister Alan Johnson.

I et tv-intervju etterpå nektet Johnson å kommentere om hevingen, til det fjerde nivået på en femtrinns skala, har forbindelse med den mislykkede sprengningen av et passasjerfly i Detroit den 25. desember.

Les også: – Vi mener dette var forsøk på terror

Onsdag og torsdag kommende uke arrangeres to store internasjonale konferanser om Jemen og Afghanistan i London.

- Folk må være mer årvåkne

Beredskapen har stått på det mellomste nivået siden juli i 2009.

Beslutningen om å heve terrorberedskapen ble tatt av britenes analysesenter for terrorisme (JTAC), som er underlagt etterretningsorganisasjonen MI5. Senteret holder trusselnivået under konstant oppsikt.

Innenriksministeren sier det nye beredskapsnivået innebærer at folk må være mer årvåkne. Myndighetene vil ikke gi ut flere etterretningsopplsyninger.

Amerikanske myndigheter uttaler at britene nå er på samme nivå som det amerikanerne har meldt de siste ukene.

SISTE NYTT

Siste nytt