NRK Meny
Normal

Brann i ærverdig sportshall i København

En sex- og erotikkmesse som skulle ha åpnet onsdag er avlyst etter brann i et fredet sportshall i København. Hallen er ødelagt og delvis sammenrast.

Video Storbrann i København

NETT-TV: Storbrann i København. En messehall i byen står ikke til å redde.

Deler av taket på KB-hallen på Frederiksberg har falt sammen, og brannfolkene har trukket seg ut av bygningen. Hele hallen står ikke i fare for å rase sammen siden den er bygget i betong.

Brann København

Det er hørt kraftige smell fra K.B. Hallen som står i brann. Brannvesenet tror det kan komme fra gassflasker som eksploderer.

Foto: DR

– Kan ikke reddes

– KB-hallen kan ikke reddes nå, sa Lars Borg i Københavnspolitiet ved 9.30-tiden.

– Vi forventer at bygningen styrter sammen om et øyeblikk og har trukket oss ut. Vi slukker kun utenfra nå, sa en brannmann til nyhetsbyrået Ritzau.

Brannen begynte tidlig på morgenen, og det ble raskt klart at situasjonen var i heteste laget for den planlagte sexmessen, som er avlyst.

– Årsaken er kanskje noen halogenspoter som har satt fyr på noen pappkasser i forhallen, sa brannvesenets vaktleder i dag tidlig.

Men brannvesenet opplyste senere til avisa Ekstra Bladet at flammene kan ha oppstått i en pølsevogn i foajeen.

Det var ikke mulig å redde de mange standene som var satt opp i forkant av sexmessen. Og mye utstyr og mange pornofilmer er gått opp i røyk.

Minst to personer ble kjørt til observasjon for røykskader.

Røyk etter brann i København

En kraftig røyksøyle stiger opp fra hallen som står i brann i København. Røyken kan sees fra store deler av byen.

Foto: DR

Beatles-arena

KB-hallen er fra 1938 og ble nylig fredet. En kraftig røyksøyle steg opp fra hallen og dekket store deler av Frederiksberg og Nørrebro. Brannfolkene trodde først at de hadde kontroll på situasjonen, men så blusset flammene opp igjen, men brannen skal nå være under kontroll.

Folk i nabolaget ble bedt om å holde seg innendørs på grunn av røyken.

KB-hallen har gjennom årenes løp huset mange store konserter, messer og fotballkamper i den danske hovedstaden.

Beatles holdt blant annet en stor konsert i hallen i 1964. Også Louis Armstrong, Duke Ellington og Rolling Stones har opptrådt i hallen.

I 1944 ble bygget utsatt for et bombeangrep som danske nazister sto bak. Ødeleggelsene var store, men etter krigen ble hallen bygget opp igjen. Tidligere i år ble K.B. Hallen fredet.

Brann i København-hall

Politiet sier de har gitt opp å redde den fredede bygningen fra flammene.

Foto: DR
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt