NRK Meny
Normal

– En fantastisk dag ble bare helt forferdelig

BOSTON (NRK.no): Tre norske maratonløpere føler det uvirkelig at gårsdagen endte i en terrorhandling. De var alle kommet i mål da bombene sprang.

Tre norske maratonløpere føler det uvirkelig at gårsdagen endte i en terrorhandling. De var alle kommet i mål da bombene sprang.

Video: Rolf Skotheim (t.v.) Tarjei Helland og Benedicte Bakke og løp alle Boston Marathon. I dag var de tilbake i målområdet.

Jon Gelius, Boston

– Gårsdagen var lenge en helt fantastisk Boston Marathon-dag. Så ble den en helt forferdelig dag, sier Tarjei Helland til NRK.

Surrealistisk

Sammen med Benedicte Bakke og Rolf Skotheim løp han i går det prestisjetunge maratonløpet. Helland var med for andre gang, de to andre var debutanter.

Det ble et sterkt møte i målområdet på morgenkvisten i dag. Det var der eksplosjonene drepte tre og skadet 176, 17 av dem kritisk.

– Det er en helt surrealistisk opplevelse å se gater stengt og et så flott arrangement bli en helt annerledes opplevelse, sier Benedicte Bakke.

For det er politi og avsperringer som preger maratonområdet i dag dagen. Det er nå 12 kvartaler som er sperret av og politiet opplyste på en pressekonferanse i dag at de håper å åpne flest mulig gater så fort som mulig.

De tre nordmennene var alle kommet i mål da bombene eksploderte.

– Vi var veldig fornøyd med løpet og det vi hadde gjort, og satt på en bar for å feire. Så fikk vi plutselig høre hva som hadde skjedd. Det utløste først en kaotisk stemning og deretter uro. Når vi fikk høre at noen også hadde mistet livet, ble det bare tragisk, sier Rolf Skotheim.

Fant lapp

De tre maratonløperne fra Oslo reiser hjem i kveld med blandede følelser og minner. På deres rusletur i sentrum av millionbyen i dag fant de også en håndskrevet plakat på bakken fra gårsdagens løp.

– På den sto det: «We are all here for you, Sarah». Det er nettopp det som er det grusomme – at alle mennesker var samlet for å heie på sine, og så blir de utsatt for dette. Det er helt forferdelig, sier Tarjei Helland.

Nå har store politistyrker inntatt Boston. Sentrum finkjemmes nå etter sport som kan lede til en gjerningsmann.

Politiet etterspør nå video og bilder som kan avsløre hvem som stod bak fra folk som var i området.

Senere i år er det maratonløp både i Chicago og New York. Den norske løperne håper ikke terroren her i Boston vil spenne bein på fremtidige storløp.

– Det setter jo en demper på de fremtidige arrangementene. Jeg vil tro at mange tenker på dette før de melder seg på et nytt løp, sier Benedicte Bakke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt