Hopp til innhold

Sperrer av område med 200.000 innbyggere

Den spanske regionen Lleida er nå sperret av. Den raskt økende smitten har gjort myndighetene bekymret. Utbruddet er koblet til gjestearbeidere i jordbruket.

Fremmedarbeider venter på bussen i Spania

FREMMEDARBEIDERE: Den 52 år gamle Biram Fall fra Senegal venter på bussen Alcarraz for å dra til Lleida. Det gjorde han 2. juli. Nå er han midt i det nye utbruddsområdet i Spania.

Foto: Emilio Morenatti

– Dette har vært en vanskelig beslutning som vi har tatt for å beskytte folks liv og helse, sier presidenten i Catalonia, Quim Torra til El País.

Innesperringen av regionen trådte i kraft klokka 12:00 lørdag. De 200.000 innbyggerne blir på det sterkeste rådet å opprettholde de generelle smitte-tiltakene som gjelder for hele Spania. I tillegg blir de bedt om å ikke gjennomføre private samlinger med over ti mennesker.

Regionen er stengt for utreise, men innbyggere som oppholder seg andre steder, kan komme hjem fram til klokken 16.

Spain´s King Felipe VI and Queen Letizia walk at Palma Beach in Palma de Mallorca on June 25, 2020

FEIRET: Kong Felipe VI og dronning Letizia markerte slutten på de ekstraordinære tiltakene ved å besøke en rekke steder i landet. Her er de i Palma de Mallorca 25. juni.

Foto: JAIME REINA

Ikke låst fast hjemme

Innbyggerne i Lleida-regionen i Catalonia blir altså ikke beordret hjem i karantene. Den måten å føre livet sitt på var det dominerende for den spanske befolkningen inntil i forrige måned. 19. juni gikk innbyggerne i Catalonia inn i det som ble beskrevet som «det nye normale».

De siste av de ekstraordinære tiltakene ble da opphevet. Nå, etter knappe to uker, blir en stor del av provinsen sendt inn i tiltaksverdenen igjen.

Gjestearbeidere i Lleida

OFFENTLIG TILBUD: Ett av stedene myndighetene i Lleida har opprettet for gjestearbeidere. Smitten har likevel spredd seg.

Foto: Emilio Morenatti

Mange fremmedarbeidere

AP skriver at utbruddet er koblet til arbeidere i det lokale jordbruket. Omtrent 40 smittede fremmedarbeidere har blitt satt i karantene i to hoteller.

Fruktbøndene i regionen bruker mange tilreisende arbeidere under innhøstningen. Vise-borgermester Sandra Castro i byen Lleida, sier til AP at omtrent halvparten av dem har verken arbeids- eller oppholdstillatelse i Spania.

Myndighetene har nå opprettet et senter der disse arbeideren kan sove under tilfredsstillende smitte-tiltak.

El País skriver at det denne uken har blitt registrert 365 nye tilfeller i helseregion Lleida. Det skal være en dobling fra forrige uke. Det siste døgnet har det blitt rapportert om 60 nye tilfeller.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nordmann i granatdrama i oversvømte Kherson

Frederik Guttormsen og andre frivillige i Ukraina forteller at de har blitt beskutt flere ganger. Fredag ​​skal de ha blitt beskutt med granater.