Slovakias nasjonalforsamling sa nei til EFSF

Slovakias regjering må gå av etter at landets nasjonalforsamling har stemt nei til å støtte endringene i EUs krisefond.

Slovakia

Statsminister Iveta Radicová under avstemmingen tirsdag. Hun kjempet for et flertall for landets bidrag til EFSF, men mange slovakere er sterkt imot at landet skal hjelpe Hellas.

Foto: SAMUEL KUBANI / Afp

Slovakia stemte tirsdag som det siste av de 17 medlemslandene over utvidelsen av EUs krisefond. De stemte nei, og landets regjeringen må nå gå av som følge av nederlaget.

Utvidelsen og endringene i EUS krisefond EFSF er godkjent i alle EU-landene, unntatt Slovakia.

Statsminister Iveta Radicová kjempet for et flertall for landets bidrag til EFSF, men mange slovakere er sterkt imot at landet skal hjelpe Hellas. Slovakia har blitt bedt om å betale 7, 7 millarder euro til krisefondet.

Men utvidelse av EFSF er likevel ventet å bli godkjent i en senere avstemning, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Dette fordi den avtroppende statsministeren vil be om hjelp fra opposisjonen.

Det største opposisjonspartiet har tidligere sagt at de er klare til å diskutere planen om støtte til EFSF så snart regjeringen faller.

– Regjeringskrise

Avstemmingen i dag var også en stemme over regjeringens framtid, og statsministeren advarte om at det ville bli regjeringskrise dersom de ikke fikk tilstrekkelig stemmer i parlamentet.

En ny avstemning kan skje allerede før slutten av denne uken, skriver Reuters.

– Jeg ber dere, stol på denne regjeringen. Interessene og påliteligheten til Slovakia er det mest verdifulle jeg har å tilby, sa Radicová like før avstemmingen som startet klokken 13 tirsdag.

Slovakia

Richard SUlik, leder for Frihets og solidaritetspartiet i Slovakia og hans partimedlemmer holder pressekonferanse i Bratislava tirsdag.

Foto: Petr David Josek / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt