NRK Meny
Normal

Mann forsøkte å trenge seg inn

Tyrkiske sikkerhetsvakter har skutt og såret en palestinsk mann som forsøkte å trenge seg inn i den tyrkiske ambassaden i Tel Aviv i Israel.

Video Skudd avfyrt i Tyrkias ambassade

Politi og ambulanse rykket til ambassaden.

Tyrkias ambassade i Tel Aviv
Foto: APTV

Han skal ha forsøkt å ta to gisler, og barrikaderte seg inne i ambassaden.

– En mann med kniv og en lekepistol brøt seg inn i den tyrkiske ambassaden i Israel, og forsøkte å ta en diplomat til gissel før han ble overmannet av sikkerhetsstyrker, sier Tyrkias utenriksminister.

Mannen skal være den mannen som for fire år siden barrikaderte seg inne på den britiske ambassaden, ifølge avisen Ha'aretz.. Da truet han med å skyte seg selv i hodet. Han slapp for to uker siden ut av fengsel etter å ha sonet en fengselsstraff på ett år.

Han skal ha krevd asyl fordi han føler seg truet av israelsk etterretning. Det blir hevdet at mannen er mentalt forvirret. Han skal ha truet ansatte ved ambassaden, og truet med å drepe alle jøder.

Skutt i foten

Sikkerhetsstyrker sjøt mannen i foten og fikk situasjonen under kontroll.

Israelsk politi sperret av veien utenfor ambassaden, og flere ambulanser ble observert på stedet.

Han skal ha tatt den tyrkiske konsulen og hans kone som gisler, men begge skal ha klart å flykte etter at sikkerhetsvaktene klarte å såre palestineren, skriver NTB.

Det kom tirsdag kveld flere motstridende opplysninger om hendelsen. Samtidig kom det meldinger om at en naken mann var skutt og drept i nærheten av den tyrkiske ambassaden. Det er uklart om det er snakk om den samme mannen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt