NRK Meny
Normal

Flere drept i eksplosjon i Pakistan

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Minst åtte mennesker ble drept i en bombeeksplosjon i Pakistan onsdag. Tre av de drepte var skolejenter i alderen 10-15 år.

Bombeangrep i Pakistan

En mann hjelper ei skadd jente bort fra eksplosjonsområdet i Timergara, som er hovedstaden i Dir-distriktet i det nordvestlige Pakistan.

Foto: M. Abdullah / Scanpix/Reuters

Eksplosjonen rammet en kolonne av biler med lokale og utenlandske hjelpearbeidere, journalister og skoleelever utenfor en jenteskole i det nedre Dir-distriktet i det nordvestlige Pakistan. Jenteskolen var nettopp gjenåpnet etter et tidligere anrgep.

Pakistansk Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Tre amerikanske soldater

Tre av de drepte var amerikanske soldater, som var i Pakistan for å trene opp paramilitære styrker, ifølge en pakistansk talsmann.

– De var instruktører, og var tilknyttet Frontier Corps. Blant de drepte var det tre amerikanske militære instruktører, én pakistansk paramilitær soldat og tre barn, sier den militære talsmannen, Athar Abbas til nyhetsbyrået Reuters.

Frontier Corps er et pakistansk, halvmilitært grensekorps.

Eksplosjonen skjedde i nærheten av en skole for jenter, og tre skolejenter skal være blant de drepte. Skolen fikk også store skader.

Journalister såret

45 mennesker skal være såret. Flere journalister ble skadd i angrepet.

Sikkerhetskilder sier at de drepte utlendingene var representanter fra ulike ikke-statlige organisasjoner. Også flere journalister skal ha blitt såret i angrepet.

Delegasjonen var på vei til en jenteskole i området.

Taket raste

– De befant seg i en bil sammen med pakistanske journalister da bomben gikk av. Taket på en skole i nærheten falt sammen under eksplosjonen, sa en talsmann for det lokale politiet i området.

Det er frykt for at det befinner seg flere innesperret i skolen.

Taliban har bombet markeder, skoler og militæranlegg i Pakistan den siste tiden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt