Skjulte nakne statuer før iransk statsbesøk

Nakne statuer ble dekket til da Irans statsoverhode kom på besøk til Roma. Italienerne fryktet statuene ville bli for sterk kost for presidenten.

Skjulte statuer i Roma

Hvite lettvegger gjemmer vekk de «dristige» statuene.

Foto: Giuseppe Lami / Ap

“Capitoline Venus”

Denne statuen av Venus ble skjult da den iranske presidenten kom på besøk.

Foto: Musei Capitolini

Det var i forbindelse med et besøk ved de berømte Kapitolmuseene i Roma at myndighetene mente det var best å la den iranske presidenten Hassan Rouhani slippe å se de antikke kunstverkene.

Ifølge de lokale myndighetene var dette av respekt for iranernes kultur og følsomhet, melder AFP. Ifølge italienske medier skyldes det heller at man ikke skulle skape vansker for iranske medier som dekker statsbesøket.

Rouhani er på et fire dager langt besøk i Italia og Frankrike denne uka.

Blant annet ble en to meter høy marmorkvinne, den kjente Venusstatuen, gjemt bak hvite lettvegger.

Beslutningen om å skjule den antikke kunsten har ført til reaksjoner i det italienske parlamentet.

– Dette er en avgjørelse som fornærmer vestlig kultur og frihet, sa representanten Fabio Rampelli, skriver Huffington Post.

– Å respektere andre kulturer kan ikke og må ikke bety at vi skal fornekte vår egen, sa Luca Squeri.

Heller ikke vin

Irans president Hassan Rouhani og Italias statsminister Matteo Renzi.

Irans president Hassan Rouhani og Italias statsminister Matteo Renzi foran en av statuene ved museet som ikke ble dekket til.

Foto: TIZIANA FABI / Afp

Italienske aviser som La Repubblica og Corriere della Sera moret seg tirsdag over de noe uvanlige forholdsreglene og viste bilder av de hvite lettveggene som omga de «dristige» statuene.

På gårsdagens offisielle lunsj og middag ble det ikke servert vin til maten, siden Rouhani ikke vil være til stede ved måltider der det serveres alkohol.

Når Rouhani reiser videre på besøk til Frankrike blir det ingen offisielle måltider. Franskmennene nekter nemlig å kutte ut vinserveringen til maten.

SISTE NYTT

Siste nytt