NRK Meny
Normal

Mann skjøt spiker inn i eget hode – tenkte ikke over det

Han trodde spikeren sneiet hodet. Røntgenbildet viste noe helt annet.

Spiker i hjerne

Dante Autollo trodde ikke sine egne øyne da legene viste ham dette røntgenbildet.

Foto: Ap

Dante Autullo

Kirurg Leslie Schaffer og Dante Autullo.

Foto: M. Spencer Green / Ap
Leslie Schaffer

Nevrokirurg Leslie Schaffer forteller at en spiker heldigvis ikke fungerer som et kuleskudd, der kulen deler seg i flere biter. – Det ble ikke brudd i skallen fordi spikeren hadde en såpass tynn og liten spiss, sier Schaffer.

Foto: M. Spencer Green / Ap

Da spikerpistolen gikk av ved et uhell trodde Dante Autollo at han var heldig og unnslapp den sikre død. Han var lettet over at spikeren sneiet øret.

Han var i ferd med å sette sammen et skur hjemme hos seg selv da spikerpistolen gikk av. Etter uhellet renset samboeren hans det som lignet et skrubbsår.

Det var først etter en god natts søvn at samboeren tvang ham til å dra til legen for en sjekk.

Mannen fra Chicago trodde legene drev gjøn med ham da de fortalte at en spiker befant seg inne i hjernen hans, og at de måtte foreta et inngrep umiddelbart.

Til og med da legene viste ham røntgenbildene var han skeptisk.

– Da de viste meg bildene spurte jeg legen: Er dette en spøk? Jeg var sikker på at den bare sneiet øret mitt, forteller 32-åringen til The Guardian.

Den 7, 5 centimeter lange spikeren var millimeter fra å treffe den delen av hjernen som styrer bevegelsene.

Han ble brakt fra legevakten i all hast for å foreta et kirurgisk inngrep på sykehuset Advocate Christ, samtidig la Autollo ut et bilde på Facebook.

Det er smertesensitive nerver i skallen, men ingen inne i hjernen, det skal ifølge legene være grunnen til at Autello kun følte at han hadde fått et svakt slag i hodet.

– Det er et mirakel. Han føler seg bra, beveger seg, har hukommelsen i behold, og snakker normalt, sier nevrokirurg Leslie Schaffer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt