Siktet, svensk mamma (59) slipper fri

Den svenske 59-åringen som anklages for å ha holdt sine egne døtre fanget, blir ikke varetektsfengslet slik som politiet ønsker.

Leiligheten i Bromölla er avsperret.

Politiet slo til mot leiligheten i Bromölla i Skåne torsdag. Tre kvinner hevder at moren deres har holdt dem innesperret i leiligheten.

Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix

59-åringen blir ikke varetektsfengslet selv om politiet mener det er nødvendig for å hindre bevisforspillelse.

Det ble bestemt i Kristianstads tingrett i Skåne fredag uten at pressen fikk være til stede.

Kvinnen er siktet for frihetsberøvelse mot sine egne barn.

– Kan ikke fengsle

– Det er sannsynlig at kvinnen har handlet slik som påtalemyndigheten hevder, men jeg mener man ikke kan fengsle henne ut ifra det, sier rettens formann Ulf Ahlström til Dagens Nyheter.

Ifølge svenske medier hevder kvinnens tre døtre at de er blitt holdt fanget i 15 år. Døtrene skal ha varslet naboer, som igjen hjalp dem å varsle politiet. Torsdag slo politiet til mot leiligheten i Bromölla i Sverige der de tre døtrene bodde sammen med moren.

Døtrene er i dag voksne. To er i 20-årene, den tredje over 30 år gammel.

Har ikke vært innelåst

Den 59 år gamle moren nektet straffskyld i retten fredag.

Til Aftenposten sier både kvinnens forsvarer og aktor i saken at kvinnen ikke har hatt døtrene innelåst, men at det er snakk om psykisk tvang.

– Det vi har behandlet i retten i dag, er spørsmålet om hvor går grensen for ulovlig frihetsberøvelse. Kan man frihetsberøve folk med psykisk påvirkning? Svaret fra retten er «nei, det kan man ikke», sier Thomas Ljungdahl til avisen.

– De har vært frihetsberøvet på en måte som har vært mot deres vilje, men spørsmålet er om det er en frihetsberøvelse som har en strafferettslig sanksjon, sier aktor Pär Andersson til Aftenposten.

Stengte persienner

En nabo som Expressen har pratet med, forteller at persiennene i leiligheten, der familien skal ha bodd siden desember 2012, alltid har vært stengt og at det alltid har vært stille der.

Avisen skriver også at familien har vært registrert på flere ulike adresser rundt om i Sverige, og at det ikke finnes dokumentasjon som tyder på at de yngste søstrene har sluttført grunnskolen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt