NRK Meny
Normal

Far: – Har lett etter barna i 17 år

Faren til to av barna som skal ha blitt holdt innesperret i en leilighet i Sverige, sier han har lett etter barna sine i flere år.

Leilighet i Bromölla er avsperret

STENGT AV: Leiligheten hvor en kvinne skal ha holdt barna sine innesperret.

Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix

En 59 år gammel kvinne er arrestert, mistenkt for å ha sperret sine tre barn i flere år. Nyheten har rystet Sverige, selv om politiet har kommet med få opplysninger om hva som skal ha foregått i leiligheten hvor barna befant seg.

En av dem som sliter med å forstå hva som har hendt, er faren til de to yngste barna. Mannen har gitt flere intervjuer til svenske medier, og forteller at han har lett etter barna i flere år.

– Jeg har søkt etter barna mine siden slutten av 90-tallet, sier mannen til Expressen, og mener han har lett etter barna i totalt 17 år.

Forsøkte å treffe barna

Han var sammen med kvinnen som nå er mistenkt for frihetsberøvelse, men de gjorde det slutt i 1998.

– Vi var sammen men det gikk ikke. Vi var ikke enige om noe, så jeg gikk fra henne, sier han til Aftonbladet.

Faren skal ha forsøkt å holde kontakten med barna i perioden etter separasjonen fra barnas mor. Det var også avtalen han gjorde med sin eks.

– I starten traff jeg barna av og til, men etter at jeg giftet meg fortalte hun barna at jeg hadde fått en ny familie og ikke tenkte på dem lenger, forteller mannen, som ifølge egne opplysninger har gjort gjentatte forsøk på å finne barna.

– For en stund siden, ble jeg fortalt at de levde i Åre og prøvde å nå dem der. Deretter fortalte morens advokat at de flyttet til Australia. Jeg skrev til den svenske ambassaden i Australia og ga dem barnas personnummer, men ble fortalt at de ikke vet noe om dem, forklarer faren.

Trodde barna var i Åre

Siden da har han vært på jakt etter sine barn på internett. I fjor, trodde han at han hadde funnet barna på en adresse i midten av Sverige.

– Jeg sendte blomster dit slik at barna mine skulle vite at de har en far som tenker på dem. Men blomsterhandleren ringte tilbake og sa at han ikke kunne finne noen med det navnet på adressen, forteller faren.

Nyhetene om at barna skal ha blitt holdt innelåst av moren kommer som et sjokk på mannen.

– Jeg har vanskelig for å styre følelsene mine. Jeg har det ikke bra, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt