Hopp til innhold

Anklager om sextrakassering mot Hollywood-produsent blir politikk i USA

Er sextrakassering verre når den blir begått av en høyreorientert enn en venstreorientert? Det spørsmålet får nå mange av USAs beste tv-komikere, etter at de har unnlatt å kommentere anklagene mot den venstreorienterte filmprodusenten Harvey Weinstein. I natt ble han sparket fra sitt eget filmselskap.

Harvey Weinstein sittende med fire damer

WEINSTEIN: Her sitter Weinstein sammen med Taylor Swift, Este Haim, Jaime King og artisten Lorde under Golden Globe-utdelingen i 2015.

Foto: ANGELA WEISS / Afp

Stephen Colbert, Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon, Seth Meyers, and James Corden – hvor har dere gjort av dere, spør den høyreorienterte nettavisen Breitbart News.

Ingen av USAs mektigste tv-komikere har i sine show snakket om den seksuelle trakasseringen som filmprodusent Harvey Weinstein, ifølge avisen The New York Times, har holdt på med i tretti år – og hvor han har betalt minst åtte kvinner for å hindre dem i å gå til søksmål mot ham.

Weinstein ble natt til mandag norsk tid sparket fra sitt eget filmselskap.

The White House Correspondents’ Dinner 2012

Komikeren Jimmy Kimmel gir en high-five til daværende president Obama. Kimmel har vært en ivrig kritiker av president Trump. Nå får han selv kritikk for ikke å ha tatt opp sextrakasseringen til Harvey Weinstein.

Foto: Haraz N. Ghanbari / Ap

Godt kjent «hemmelighet»

Ifølge flere medier har Weinsteins opptreden mot særlig unge skuespillere vært en godt kjent «hemmelighet» i Hollywood i svært mange år, uten at noen har grepet inn mot mannen som har stått bak store filmsuksesser som Pulp Fiction, Good Will Hunting, Shakespeare in Love, Gangs of New York – og ikke minst den første kjente: Sex Lies and Videotape.

Laster Twitter-innhold

Denne twitter-meldingen er den eneste ytringen fra kjendis-komikerne, og de høyreorienterte mener årsaken er klar:

Ga millioner av dollar til Demokratene

Harvey Weinstein er Demokratenes mann. Han har gitt store pengesummer for å få valgt både senatorer og presidentkandidater fra det demokratiske partiet, og var også Hillary Clintons økonomiske støttespiller og nære venn.

Det har ikke gått upåaktet hen hos Wikileaks Julian Assange:

Laster Twitter-innhold

Ennå har verken Hillary Clinton, komikerne eller ledende kvinnelige skuespillere som har jobbet med Weinstein tatt offentlig avstand fra hans seksuelle trakassering av kvinner.

Harvey Weinstein jobbet med mange kjente kvinnelige skuespillere

Harvey Weinstein jobbet med de største stjernene i Hollywood. Her med Gwyneth Paltrow, Nicole Kidman og Judi Dench.

Foto: Getty Images

Hvor er Hollywood?

Rose McGowan var en av skuespillerne som ble seksuelt trakassert av Weinstein. Nå krever hun at også de kjente skuespillerne tar bladet fra munnen:

Laster Twitter-innhold

På høyresiden i USA blir det nå påpekt hvor unison fordømmelsen var da omfattende seksuell trakassering ble avslørt i den konservative tv-kanalen Fox News.

Både sjefen Roger Ailes og den kjente programlederen Bill O'Reilly måtte gå fra selskapet.

Men også mer venstreorienterte stemmer påpeker nå på dobbeltholdningen til mange på demokratenes side når det er en av deres egne som står for trakasseringen.

Yes, Hillary—and the Democrats—Do Have a Harvey Weinstein Problem

Fikk sparken i natt

I natt norsk tid fikk Harvey Weinstein sparken fra filmselskapet han selv grunnla, Weinstein Co. Styremedlemmene begrunner avskjeden med Weinsteins seksuelle trakassering av unge kvinner.

SISTE NYTT

Siste nytt