NRK Meny
Normal

Schwarzenegger: Obamas miljø-tsar

Arnold Schwarzenegger har gitt sin støtte til partifelle John McCain, men åpner også for å tjene Barack Obama innenfor feltet energi- og miljø.

Arnold Schwarzenegger
Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP

Schwarzenegger sa i et intervju på søndag at om han får en rolle i Obamas administrasjon eller ei etter å ha tjent som guvernør for California, har han planer om å reise verden rundt for å jobbe for ren energi.

I intervjuet sa han også at han ikke var på jakt etter en ministerpost i Obamas regjering.

Alltid klar til å hjelpe

- Jeg er alltid klar til å hjelpe så godt jeg kan, sa Schwarzenegger i intervjuet på ABC News-programmet This Week.

I januar ga Schwarzenegger sin støtte til republikanernes presidentkandidat McCain, og hyllet McCains "store visjon for å bevare og beskytte miljøet".

Vil svare Obama når som helst

Men demokraten Obama har tidligere rost Schwarzeneggers innsats i kampen mot miljøforandringene i California, og Obama selv har nevnt østerrikerens navn som en mulig ministerkandidat.

John McCain og Arnold Schwarzenegger

John McCain og Arnold Schwarzenegger.

Foto: LM Otero / AP

Dette fikk programlederen for This Week til å stille Schwarzenegger spørsmålet om han ville ta en telefon fra Obama dersom han ringte inn et tilbud om å bli hans energi- og miljø-tsar.

- Jeg vil ta en telefon fra ham nå, og jeg vil ta telefonen når han er president - når som helst, sa Schwarzenegger, og la til:

- Husk, uansett hvem som er president så ser jeg ikke på dette som en politisk sak. Jeg ser på dette som en sak vi alltid må hjelpe til med, uansett hvem som sitter i administrasjonen.

Schwarzenegger fikk også inn litt ros til demokratenes presidentkandidat, og sa at han ikke var enig med de som kalte senatoren for en vinglepetter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt