Savnet fra «Bounty» funnet i kveld

Den amerikanske kystvakten opplyser at de har funnet en av de to savnede fra seilskuta «Bounty», som gikk på grunn i møte med orkanen «Sandy».

STORM-SANDY-BOUNTY/ A member of the U.S. Coast Guard is lowered to a life raft in the Atlantic Ocean approximately 90 miles southeast of Hatteras

14 av de 16 om bord ble reddet.

Foto: HANDOUT / Reuters

14 av de 16 som var om bord ble berget i land, og nå i kveld norsk tid er altså en av de savnede, en kvinne, blitt funnet. Men hun er «unresponsive», opplyser Kystvakten, altså at hun ikke responderer på kontakt.

Løytnant Mike Patterson sier at hun nå blir tatt til sykehus.

Iført overlevingsdrakter satte mannskapet på 16 seg i livbåtene og forlot skipet i det uværet nærmet seg.

Skuta befant seg utenfor kysten av Nord-Carolina da vind med en styrke på 40 meter i sekundet tvang mannskapet til å evakuere.

Ifølge nyhetsbyrået AFP har kystvakten greid å redde 14 personer bort fra skipet, mens to personer ble meldt savnet.

Det ble lenge sagt at det befant seg 17 personer ombord «Bounty», det korrekte antallet skal imidlertid være 16, ifølge nye meldinger fra den amerikanske kystvakten på stedet.

– Skipet har sunket

HMS Bounty

Skipet HMS Bounty kom i havsnød utenfor kysten av Nord-Carolina.

Foto: Steven Senne / Ap

Kystvakten ble varslet søndag kveld lokal tid av eieren av skuta som hadde mistet kontakten med mannskapet om bord.

Senere ble det fanget opp et nødsignal fra fartøyet, og et overvåkingsfly som fløy over konstaterte at HMS Bounty tok inn vann og var uten fremdrift.

Like før klokken 14 norsk tid melder CBC ifølge USA Today at skipet har sunket.

De 14 personene som skal være reddet fra det synkende skipet ble, ifølge kystvakten, hentet ut av to helikoptre ved 06.30-tiden mandag morgen, lokal tid.

Brukt i filmer

Skipet er en replika av det legendariske skipet Bounty og ble også brukt under innspillingen av filmen «Mytteriet på Bounty» fra 1960.

Det ble også brukt i filmen «Pirates of the Caribbean - Dead man's chest».

Direktøren for HMS Bounty Organization, Tracie Simonin, sier til nyhetsbyrået AP at mannskapet begynte turen fra Connecticut mot Florida forrige uke, og hadde en plan om å seile rundt den varslede stormen.

De har hele tiden hatt kontakt med det nasjonale orkansenteret, forteller Simonin.

– Motstridende historier

Facebook-siden til skipet skrives det nå at det er mange motstridende historier om hva som har skjedd med skip og mannskap.

De avventer mer informasjon før de ønsker å gå ut med fakta.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nå får Magdalena Andersson sin andre sjanse

Hun må styre på et borgerlig budsjett. Likevel blir Magdalena Andersson (S) i dag – igjen – Sveriges første kvinnelige statsminister.