Israel og Hizbollah i direkte kamp

Flere israelske soldater er såret etter at israelske bakkestyrker i formiddag kom i direkte kamp med Hizbollah.

Til å begynne med meldte tv-stasjonen Al Arabiya at to israelske soldater var drept.

Hizbollah hevder i ettermiddag at tre israelske soldater er drept og ti såret i kamper langs den israelsk-libanesiske grensen.

Den israelske hæren har ingen umiddelbare kommentarer til meldingene, men melder at den i dag utfører nålestikksaksjoner mot Hizbollah-utposter ved den israelsk-libanesiske grensen.

Grensesammenstøt

Sammenstøtene skjedde da israelske militærkjøretøyer i dag  rykket inn i Sør-Libanon.  En talsmann for den israelske hæren sier at det dreier seg om begrensede, målrettede aksjoner, og at de skjer nær grensen. De militære ser likevel ikke bort fra muligheten for en større offensiv på et senere tidspunkt.

Over 40 mennsker er drept i israelske flyangrep i Libanon i natt og i morgentimene i dag. I hovedstaden Beirut har israelske styrker gjennomført det første direkte angrepet mot de sentrale delene av byen, i følge nyhetsbyrået AFP.

60.000 på flukt

Den israelske hæren anslår selv at nærmere 60.000 sivile har flyktet fra den sørlige delen av Libanon. Andre har søkt tilflukt i moskeer eller landsbyer som ikke er under angrep.

Hizbollah erklærte onsdag at organisasjonen har raketter nok til å kunne beskyte Israel "i månedsvis".

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt