Hopp til innhold

Sammenstøt utenfor landsmøte til ytrehøyreparti i Tyskland

Flere politifolk og minst én demonstrant er såret i sammenstøt under en demonstrasjon mot landsmøtet til Alternativ for Tyskland i Hannover.

Demonstrasjoner Hannover

En demonstrant ledes bort av opprørspolitiet i Hannover.

Foto: Peter Steffen / AFP

Mens delegatene til Alternativ for Tyskland satt samlet for å velge ny ledelse, hadde flere tusen demonstranter gått ut i gatene i Hannover for å protestere mot det innvandringskritiske partiet.

AfD fikk rundt 13 prosent av stemme ved forrige valg og nesten hundre seter i parlamentet, men strid mellom nasjonalister og mer moderate krefter i partiet gjorde blant annet at den ene av partiets to ledere, Frauke Petry, trakk seg dager etter valget. Hun forklarte sin avgang med at hun mener partiet har blitt for ekstremistisk.

Jörg Meuthen

Partileder Jörg Meuthen talte til landsmøtet. Det er uklart om partiet fortsetter med én leder eller om det skal ha to, slik det hadde da Frauke Petry også satt i ledelsen.

Foto: Tobias Schwarz / AFP

De rundt 600 delegatene på møtet skal bestemme både hvem som blir partiets nye ledere og hvilken kurs AfD nå skal ta.

Brukte vannkanoner

I løpet av lørdagen hadde opp mot 5000 demonstranter samlet seg i gatene i den nordtyske byen.

Politiet tok i bruk vannkanoner for å spre de som hadde samlet seg nær landsmøtelokalet, opplyser en talskvinne for politiet. Ifølge nyhetsbyrået AP forsøkte de å sperre adkomsten til landsmøtet.

En politimann fikk skader i en hånd da en demonstrant kastet en flaske mot ham. En av demonstrantene ble sendt til sykehus med beinbrudd, opplyser hun.

Det var demonstrasjoner på stedet også fredag kveld. Da samlet rundt 1000 personer seg der, men uten at det oppsto uroligheter.

Demonstranter i Hannover

«Vårt alternativ heter solidaritet», står det på banneret til demonstrantene i Hannover.

Foto: Tobias Schwarz / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt