Hopp til innhold

Russland nekter for å ha opplysninger om noen Trump-skandale

Russiske myndigheter avviser at de har sensitive opplysninger om USAs kommende president som de kan bruke til å presse ham. – Et forsøk på å skade vårt forhold, sier en talsmann for den russiske presidenten.

Dmitrij Peskov

– FALSKE PÅSTANDER: Ifølge Vladimir Putins talsperson, Dimitry Peskov, er påstandene om at Russland sitter på opplysninger om blant annet en kompromitterende sex-video med Trump kun fantasi og oppspinn. Bildet er tatt fra en pressekonferanse før jul.

Foto: SERGEI KARPUKHIN / Reuters

– Kreml har ingen kompromitterende informasjon om Trump, sa Vladimir Putins talsmann, Dmitrij Peskov i et møte med journalister onsdag.

Ifølge AFP kaller Peskov nyheten for «falsk» og omtaler det hele som en «politisk heksejakt»; de samme ordene Donald Trump selv brukte på Twitter:

Laster Twitter-innhold

– Du må ta disse påstandene med en dose humor, men det er også en trist side ved dette. Hysterien opprettholder en politisk heksejakt, sa Peskov.

Han mener medieoppslagene er et «åpenbart forsøk på å ødelegge» forholdet mellom USA og Russland.

Hevder russerne har en sex-video

Deler av det som skal være hemmeligstemplede dokumenter er publisert i amerikanske medier. Ifølge disse skal russiske representanter ha samlet informasjon både om privatlivet og forretningene til USAs påtroppende president, som de kan ønske å bruke til å skade Trump.

De skal også ha samlet informasjon om hans motstander i presidentvalgkampen, Hillary Clinton.

I et av notatene rapporten bygger på, skal det stå at russiske kilder sitter på en video med Trump og prostituerte fra et besøk på et hotell i Moskva i 2013.

I den private rapporten hevdes det også at Trump og medarbeiderne hans i flere år har mottatt informasjon om Hillary Clinton og andre politiske motstandere fra russisk etterretning.

Opplysningene er ikke bekreftet av offisielle kilder.

Donald Trump avviste senere på Twitter at Russland har forsøkt å presse ham, og pekte på russiske uttalelser i saken:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Vanskelig å bevise

Ifølge den russiske talspersonen, er alt bare tull. På pressekonferansen i dag sa Dmitrij Peskov at dokumentene kun var drømmer, fabrikkert for å skade forholdet mellom stormaktene.

Opplysningene, skal først ha blitt gravd fram av en pensjonert britisk etterretningsoffiser som ble leid inn i valgkampen av et politisk konsulentfirma, engasjert av Trumps republikanske motstandere for å grave opp opplysninger om ham.

Den amerikanske etterretningstjenesten skal siden i sommer ha forsøkt å bekrefte om opplysningene stemmer, skriver CNN.

SISTE NYTT

Siste nytt