NRK Meny
Normal

Russland legger press på de syriske opprørerne

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener den syriske opposisjonen må sette seg ned og starte samtaler med regimet til president Bashar al Assad.

Utenriksministrene i Russland og USA

ENIGE: Russlands og USAs utenriksministre var begge enige om at det er på tide at begge partene i Syria-konflikten setter seg ned ved forhandlingsbordet.

Foto: POOL / Reuters

– Vi forventer at opposisjonen også bekrefter at de ønsker dialog, og at de setter ned en forhandlingsgruppe, sa Lavrov i forbindelse med et møte med den ferske, amerikanske utenriksministeren John Kerry tirsdag.

Tidligere har den russiske utenriksministeren kritisert det han kalte «ekstremister» innen den syriske opposisjonen, som han mener stikker kjepper i hjulene for fredssamtaler i borgerkrigsherjede Syria.

Mandag møtte Lavrov den syriske utenriksministeren, Walid al-Muallem, i Moskva. Da bekreftet syreren at Assad og hans regime er klare for forhandlinger med opprørerne.

– De forsikret oss om at de både har en forhandlingsgruppe klar, og at de er klare for å sette i gang dialogen så rask som mulig, utdypet en russiske utenriksministeren dagen etter, ifølge AFP.

– Ingen andre enn syrerne kan løse Syrias problemer

Ifølge russiske medier var både Kerry og Lavrov enige om at deres land skal gjøre det de kan for at fredssamtalene skal bli noe av.

– Alt avhenger selvfølgelig ikke av oss alene, men vi skal legge til rette for at dialogen mellom myndighetene og opposisjonen skal komme i gang så raskt som mulig, sa Lavrov.

Han understreket at «ingen andre enn syrerne selv kan løse Syrias problemer,» men at en løsning også avhenger av at partene setter seg ned ved forhandlingsbordet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt