Russland avviser at de vil stenge anglo-amerikansk skole

MOSKVA (NRK): Det russiske utenriksdepartementet vil i løpet av noen timer offentliggjøre sitt svar på de amerikanske straffetiltakene som ble kunngjort i går kveld.

Angloamerikanske skolen i Moskva

- STENGER IKKE: Den anglo-amerikanske skolen i Moskva er den største skolen beregnet for utlendinger i byen.

Foto: Bezik/Wikimedia Commons

SISTE: Pressetalskvinne Maria Zakharova i det russiske utenriksdepartementet opplyser ved 11-tiden at det ikke er akutelt å stenge den anglo-amerikanske skolen, slik CNN meldte tidligere i dag.

I en uttalelse sier utenriksminister Sergej Lavrov at beskyldningene om at russerne har blandet seg inn i det amerikanske presidentvalget er grunnløse.

Ventet reaksjoner

Zakharova i det russiske utenriksdepartementet skrev på sin Facebook-side i natt at Russland i løpet av fredagen vil offentliggjøre sitt svar på de amerikanske straffetiltakene.

USA har utvist 35 russiske diplomater fra Washington og San Francisco, stengt flere feriehjem som diplomatene bruker i USA, og i tillegg erklært seks personer, blant dem sjefen for den russiske utenriksetterretningen GRU Igor Kovobov, for uønsket.

Det er også innført straffetiltak mot flere selskaper som skal ha vært involvert i det USA mener er forsøk på å hacke seg inn i amerikanske datasystemeter, blant det demokratiske partiets sentrale server.

Russiske myndigheter har lenge visst at det vil komme kraftige reaksjoner fra USA etter påstandene om hacking og forsøk på innblanding i den amerikanske valgkampen.

Men trolig hadde heller ikke de ventet så dramatiske tiltak som de som president Barack Obama kunngjorde torsdag kveld.

– Stenger anglo-amerikansk skole

Russland kommer trolig til å svare med å utvise et lignende antall diplomater som det USA har gjort, både fra den amerikanske ambassaden i Moskva men også fra diplomatiske representasjoner andre steder i landet.

Det kom tidligere i dag meldinger om at den Anglo-Amerikanske skolen som er den største skolen for utlendinger i Moskva kunne bli stengt, men det avviser altså nå russiske myndigheter.

Mange av de 1200 elevene på skolen kommer også fra velstående russiske familier. På skolen går også flere barn fra norske familier som er bosatt i den russiske hovedstaden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt