Tv-reporter suspendert etter å ha kalt Obama en p**k på direkten

En amerikansk tv-reporter er suspendert fra jobben etter å ha kommet med obskøne karakteristikker av president Barack Obama i beste sendetid.

Obama taler til Kongressen

En politisk kommentator i MSNBC kom med en saftig analyse av gårsdagens pressekonferanse med Barack Obama.

Foto: YURI GRIPAS / Reuters

Mark Halperin som er politisk kommentator i MSNBC, skulle i morges kommentere presidentens pressekonferanse om den økonomiske situasjonen i landet.

Obama gikk blant annet hardt ut mot Republikanerne som han mener må godta økte skatter for de rike. Han kom også med en sarkastisk sammenligning av Kongressen og hans to døtre Malia og Sasha, som han sier alltid har leksene sine ferdig lenge før de må.

– De venter ikke til kvelden før. De holder ikke på hele natta. Kongressen kan gjøre det samme. Det morer meg faktisk når jeg hører folk si at det er presidenten som må utvise mer lederskap, sa han.

– Han var en skikkelig p**k

I programmet Morning Joe var det tydelig at Mark Halperin ikke lot seg sjarmere av Obamas harselas.

Han spurte først programlederne om det var lagt inn forsinkelse i tv-sendingen. På direktesendt tv i USA er det ofte flere sekunders forsinkelse så teknikerne kan sensurere upassende ord.

– La oss se hva som skjer, sier programleder Mika Brzezinski før Halperin kom med følgende karakteristikk av presidentens pressekonferanse.

'– Jeg synes han var en skikkelig p**k i går, sa Halperin.

(Kommentaren kommer etter 47 sekunder i klippet nedenfor)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Hva er det du gjør, jeg tullet bare!, roper medprogramleder Joe Scarborough og spør produsentene om de klarte å luke bort p-ordet.

Beklaget tabben

Det klarte de åpenbart ikke, og dermed fikk amerikanske tv-seere servert den politiske analysen usensurert til frokosten.

Et par timer senere fikk Halperin summet seg og beklaget den upassende karakteristikken av presidenten.

– Spøk til side. Dette er en ærlig unnskyldning fra hjertet til presidenten og våre seere. Jeg gjorde en feil, jeg beklager og jeg skulle aldri ha sagt det. Jeg beklager overfor presidenten og seerne som hørte meg si det, sier Halperin.

Programlederne beklaget også at de hadde fyrt oppunder ham og lurt ham til å plumpe ut med beskrivelsen.

Suspendert på ubestemt tid

Men unnskyldningen var ikke nok for kanalledelsen, som i ettermiddag annonserte at Halperin er suspendert fra stillingen som politisk kommentator på ubestemt tid.

– Mark Halperins kommentar i morges var fullstendig upassende og uakseptabel. Vi beklager overfor presidenten, Det hvite hus og alle våre seere. Vi etterstreber et høyt disukusjonsnivå og kommentarer som dette hører ikke hjemme på lufta hos oss, heter det i en uttalelse fra MSNBC.

Halperin sier i den samme uttalelsen at han stiller seg bak kanalens avgjørelse.

SISTE NYTT

Siste nytt