Hopp til innhold

Rahami siktet for drapsforsøk

28-åringen som er mistenkt for å stå bak bombene i New York og New Jersey er siktet for drapsforsøk på fem politifolk. Han ble pågrepet etter en skuddveksling med politiet.

Ahmad Khan Rahami ligger på en båre etter å ha blitt pågrepet i New Jersey

Ahmad Khan Rahami ble pågrepet av politiet i Linden i New Jersey i går, etter å ha vært etterlyst i forbindelse med bombene som gikk av på Manhattan og i Seaside Park i New Jersey.

Ahmad Khan Rahami

BLE ETTERLYST: Bare få timer etter at FBI gikk ut med dette bildet og etterlyste Ahmad Khan Rahami, ble han pågrepet.

Foto: Ap

I New York ble 29 personer såret da bomben eksploderte, mens ingen kom til skade i eksplosjonen i New Jersey.

Bomben i New Jersey var en rørbombe, mens bomben på Manhattan var laget av en trykkoker. En lignende bombe ble funnet noen kvartaler unna, men den detonerte ikke.

28-åringen ble pågrepet etter en skuddveksling med politiet.

Etterforsker om han ble radikalisert

New Yorks politisjef James O'Neill sier de etterforsker om Rahami hadde medhjelpere, men foreløpig er ingen etterlyst, og politiet leter ikke aktivt etter andre.

Etterforskerne undersøker også motivet.

Ifølge FBI er Rahami født i Afghanistan, men er amerikansk statsborger. Han skal ifølge CNN har reist til Afghanistan en rekke ganger.

– Han ble rutinemessig avhørt hver gang han kom tilbake til USA, men var ikke «på radaren» som en som kunne ha blitt radikalisert, opplyser en politikilde til kanalen.

28-åringen skal blant annet ha tilbrakt lengre perioder i Quetta i Pakistan, hvor Taliban står sterkt, skriver CNN. Fra 2013 til 2014 skal han ha vært i Pakistan i ett år, hvor han også reiste til Afghanistan ved noen anledninger, og politiet etterforsker om han kan ha blitt radikalisert før han returnerte til USA i 2014, ifølge CNN.

Rahami sto verken på USAs liste over mistenkte eller potensielle terrorister eller på New York-politiets liste i forkant av bombeangrepene, ifølge CNBC.

Etterforskere jobber ved stedet der en bombe eksploderte på Manhattan

BOMBEEKSPLOSJON: Etterforskere jobber ved stedet der en bombe eksploderte på Manhattan i New York.

Foto: Jason DeCrow / Ap

Familien saksøkte hjembyen

Rahami skal ha jobbet i familiens First American Fried Chicken-restaurant i byen Elizabeth, hvor de bodde, i New Jersey.

I 2011 gikk familien til sak mot byen og politiet i Elizabeth. I søksmålet beskyldte de myndighetene for religiøs og etnisk diskriminering, fordi de ble pålagt å stenge restauranten klokken 22. Naboer ble i søksmålet også beskyldt for å ha sagt at «muslimer hører ikke til her», ifølge CNN.

Anklagene ble avvist, og familien vant ikke frem med saken.

– Han hatet det amerikanske militæret

Rahami hadde en datter med en amerikansk kvinne, melder Fox News.

Kvinnen, som Fox News omtaler som Maria, forteller at Rahami var «klassens klovn» på high school, men at han ved flere anledninger uttrykte det hun betegner som hat mot det amerikanske militæret.

– Han virket avvisende til amerikansk kultur, men jeg trodde aldri at han ville gå over streken, sier hun.

Kvinnen sier at hun ikke har sett Rahami på to år.

Etterforskere fra FBI undersøker leiligheten til Ahmad Khan Rahamis familie i New Jersey

ETTERFORSKES: Etterforskere fra FBI undersøker leiligheten til Ahmad Khan Rahamis familie i New Jersey.

Foto: Mel Evans / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt