Normal

Etterlyst 28-åring pågrepet etter bombeangrepet i New York

Mannen som er etterlyst i forbindelse med bombeangrepet hvor 29 mennesker ble skadd i New York, er pågrepet.

Ahmad Khan Rahami ligger på en båre etter å ha blitt pågrepet i New Jersey

Video: Den mistenkte bombemannen ble skutt av politiet og fraktet til sykehus. Han skal ikke være alvorlig skadd.

Ahmad Rahami ble pågrepet av politiet i Linden i New Jersey, opplyser politiet til NBC.

Pågripelsen skjedde etter en skuddveksling mellom politiet og den mistenkte bombemannen. To politibetjenter ble skadd i skuddvekslingen, ifølge TV-kanalen.

Den ene ble skutt i brystet, men er ikke alvorlig skadd. Politimannen brukte en skuddsikker vest.

Rahami ble også skadd under pågripelsen, og er sendt til sykehuset. Ifølge ordføreren i Linden, Derek Armstead, ble Rahami skutt i beinet.

Laster Twitter-innhold

Etterlyst

Politiet gikk tidligere i dag ut med en etterlysning av 28 år gamle Ahmad Khan Rahami i forbindelse med eksplosjonen i bydelen Chelsea på Manhattan i New York lørdag. En bombe nummer to i nærheten var utplassert, men detonerte ikke.

En polititalsmann sier til NBC at ble det funnet fingeravtrykk på den ene udetonerte bomben.

Politiet sporet også opp mer informasjon som pekte i retning av 28-årige Ahmad Khan Rahami, som er amerikansk statsborger med afghansk bakgrunn, på mobiltelefoner som han hadde koblet opp til de udetonerte bombene, opplyser talsmannen videre.

– Han gjorde opplagt ikke noe forsøk på å skjule sine spor, sier polititalsmannen.

Politiet har gransket videoer fra Chelsea som viser en mann bære rundt på en duffelbag, først på 23. gate og deretter fire kvartaler lenger opp på Manhattan, på 27. gate.

Mannen skal ha satt igjen bagen på 27. gate, like ved der politiet senere fant det som blir beskrevet som en mulig «trykkoker-bombe». Det er ikke bekreftet om Rahami er mannen på videoen.

Laster Twitter-innhold

Obama advarer mot terrorfrykt

Ahmad Khan Rahami

Politiet har pågrepet Ahmad Khan Rahami etter at de tidligere på dagen gikk ut med navn og bilde ham.

Foto: Ap

Omtrent samtidig med at Rahami ble pågrepet advarte Barack Obama amerikanere mot å gi etter for frykten etter helgens bombeangrep.

– Selv om vi må være årvåkne og aggressive både når det gjelder å avverge meningsløse voldshandlinger og å finne dem som står bak disse, har vi alle et ansvar for at vi ikke gir etter for frykten, uttalte presidenten.

Obama avkreftet samtidig at det er en sammenheng mellom bombeangrepene og knivstikkingen i Minnesota lørdag, der en mann såret ni personer før han ble skutt og drept av en politimann som ikke var i tjeneste på tidspunktet. Ekstremistgruppen IS hevder at en av deres «soldater» sto bak angrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt