Rahami jobbet på farens fast food-restaurant

Mannen som er pågrepet, mistenkt for å stå bak bombeangrepet i New York, er sønnen til et afghansk ektepar som innvandret til USA for flere år siden. I byen Elizabeth drev familien en First American Fried Chicken-restaurant.

US-ATTACKS-NEW YORK-NEW JERSEY

Moren og faren til Ahmad Khan Rahami bor over familierestauranten i byen Elizabeth. Mandag gjennomsøkte FBI bygården.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

AHMAD KHAN RAHAMI

Mandag gikk FBI ut med denne etterlysningen på Ahmad Khan Rahami.

Foto: FBI

Kun få timer etter at politiet i New York gikk ut med navn og bilde av den mistenkte bombemannen, ble han pågrepet etter en skuddveksling med politiet.

Rahami og to politifolk ble truffet, men ingen av dem er alvorlig skadd.

Like før pågripelsen hadde et vitne hadde sett en sovende mann i inngangspartiet til en bar i byen Linden. Da politiet ankom, gjenkjente de mannen som den ettersøkte, ifølge CNN.

–Terror

Etter pågripelsen holdt ordføreren i New York, Bill de Blasio, en pressekonferanse hvor han sa det er all grunn til å tro at bombeangrepet var en terrorhandling.

Hverken han eller politiet i New York ønsket å røpe for mange detaljer om pågripelsen, og la vekt på at de er i en tidlig fase av etterforskningen.

Ifølge FBI er det ingen indikasjoner på at en terrorcelle opererer i byen. De lokale myndighetene leter ikke etter flere mistenkte etter angrepene, ifølge de Blasio.

Familierestaurant

Fortsatt er det mange ubesvarte spørsmål, men det vi vet til nå, er at den mistenkte bombemannen er 28 år. Han er amerikansk statsborger og født i Afghanistan.

I byen Elizabeth driver faren til Rahami en First American Fried Chicken-restaurant, ifølge Ny York Times. Både Rahami og flere av brødrene hans jobbet i restauranten, som måtte stenge tidligere på grunn av støy.

Ifølge naboer hadde restauranten ofte åpent til langt på natt, og ble tvunget til å stenge klokken 22.

Dette likte Rahamis bror dårlig, og en gang skal han ha havnet i slagsmål med en polititjenestemann. Han skal ha flyttet tilbake til Afghanistan, skriver avisen.

Naboen sier videre at Rahami etter hvert tok mer og mer over driften av restauranten – at han gikk i vestlige klær, og at han var interessert i biler.

Ahmad Khan Rahami ligger på en båre etter å ha blitt pågrepet i New Jersey

Fingeravtrykk

Ordfører Christian Bollwage i Elizabeth i New Jersey opplyser at den ene politibetjenten ble truffet i en skuddsikker vest, og den andre ble truffet i den ene hånden.

28-åringen ble tatt hånd om av helsepersonell og fraktet av gårde i en ambulanse.

Under pressekonferansen mandag ville ikke politiet fortelle hva som ledet dem til Rahami, men ifølge amerikanske medier ble det funnet fingeravtrykk på den ene av de udetonerte bombene som ble funnet.

Politiet sporet også opp mer informasjon som pekte i retning av 28-årige Ahmad Khan Rahami på mobiltelefoner som han hadde koblet opp til de udetonerte bombene, opplyser en talsmann til fjernsynskanalen NBC.

– Han gjorde opplagt ikke noe forsøk på å skjule sine spor, sier polititalsmannen.

Overvåkingsvideo

Før pågripelsen uttalte amerikanske myndigheter at de ønsker å komme i kontakt med Rahami fordi de mener en overvåkingsvideo viser ham mens han bærer rundt på en duffelbag – først på 23. gate og deretter fire kvartaler lenger opp på Manhattan, på 27. gate.

Mannen i videoen skal ha satt igjen bagen på 27. gate, like ved der politiet senere fant det som blir beskrevet som en mulig «trykkoker-bombe».

Den siste kjente adressen på mannen er Elizabeth, i New Jersey. Det er den samme byen hvor en bag med flere bomber ble funnet lørdag natt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt