Hopp til innhold

Putin anklager Vesten for å planlegge drap på russiske journalister

President Vladimir Putin hevder at vestlige etterretningstjenester samarbeider med Ukraina om å forsøke å drepe russiske journalister. Putin legger imidlertid ikke fram noen bevis.

Putin

UVANLIG: President Vladimir Putin kom med uttalelsene om drapsforsøk på russiske journalister under et møte representanter for påtalemyndigheten i Russland.

Foto: Skjermdump Kreml

President Vladimir Putin kom de oppsiktsvekkende uttalelsene på et møte med representanter for påtalemyndigheten i Russland. Det melder det statlige russiske nyhetsbyrået RT.

– I dag tidlig avverget sikkerhetstjenesten aktiviteten til en terrorgruppe som planla å angripe og drepe en kjent russisk journalist, sa president Putin.

Ifølge presidenten taper Vesten kampen om informasjon, og går derfor over til «terror», og til å «forberede drap på våre journalister».

– Vi kjenner navnene til dem som organiserer dette i de vestlige sikkerhetstjenestene, først og fremst i CIA i USA. De samarbeider med tjenesten i Ukraina. De gir åpenbart slike råd, hevder Putin.

Les mer: Eksplosjoner og flammehav i russisk by

Kjent TV-journalist

Ifølge den russiske avisa Argumenty i fakty, skal den kjente russiske TV-journalisten Vladimir Solovjov ha vært målet for et påstått drapsforsøk.

Han leder blant annet et samtaleprogram på statlig russisk fjernsyn der Ukraina og landets myndigheter praktisk talt hele tiden blir utsatt for hard kritikk og påstander om å være et nazistisk regime.

Solovjov

OMSTRIDT: Den kjente TV-journalisten Vladimir Solovjov blir nevnt som et mål for vestlige angrep.

Foto: Skjermdump Rossia

Solovjov har blitt utsatt for sanksjoner fra vestlige land.

RT skriver at den russiske sikkerhetstjenesten FSB har arrestert nynazister som skal stå bak det påståtte drapsforsøket.

De skal ifølge artikkelen tilhøre en terrorgruppe som kalles National Socialism/White Power. De skal ha hatt våpen og en granat.

Det blir hevdet at en av de arrestert skal være agent for den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU.

Les også: Blinken: – Russland har mislyktes

Påstander om undergraving

President Putin sa også at vestlige land forsøker å ødelegge Russland fra innsiden. Men han påpekte at slike forsøk ikke vil lykkes.

Putin

PÅSTANDER: President Putin hevder at vestlige medier forsøker å undergrave det russiske samfunnet.

Foto: Skjermdump Kreml

Putin påsto videre at den amerikanske etterretningstjenesten CIA arbeider med forsøk på å undergrave Russland og at organisasjonen gir råd til den ukrainske regjeringen.

Presidenten hevder at utenlandske medieorganisasjoner og sosiale medier har blitt brukt av Vesten til å gjennomføre provokasjoner mot Russlands væpnede styrker. Slike handlinger bør stanses, ifølge Putin.

Russiske myndigheter har allerede blokkert russernes tilgang til vestlige medier som publiserer journalistikk på russisk.

Les: General sier at Russland vil ta hele det sørlige Ukraina

SISTE NYTT

Siste nytt