Prorussiske separatister omringer by

MOSKVA (NRK): Minst 12 sivile er drept etter at prorussiske opprørere gikk til angrep mot byen Debaltseve som forsvares av ukrainske regjeringsstyrker. Totalt har nærmere 30 mennesker mistet livet i kamper i Donbassområdet, øst i Ukraina, det siste døgnet.

Ukrainske stridsvogner

Kampene mellom ukrainske regjeringsstyrker og prorussiske opprørere har tiltatt i styrke ved byen Debaltseve.

Foto: Petr David Josek / Ap

Det er rundt den strategisk viktige byen Debaltseve nordøst for millionbyen Donetsk de hardeste kampene pågår akkurat nå.

De prorussiske separatistene forsøker å omringe byen, der det fremdeles trolig er minst 10.000 sivile og flere tusen ukrainske regjeringsstyrker.

Politisjefen i Donetsk fylke, Vjatsjeslav Abroskin, skriver på sin Facebook-side at minst 12 mennesker er drept i Debaltseve det siste døgnet, og at det er ikke mulig å kom fram til enkelte boligområder på grunn av de harde kampene.

Vil tvinge regjeringsstyrkene ut

Presidenten for de prorussiske opprørene i Folkerepublikken Donetsk Aleksander Zakhartsjenko sa før helgen at målet er å omringe Debaltseve og tvinge de ukrainske regjeringsstyrkene ut.

Ukrainske myndigheter har de siste dagene forsøkt å evakuere sivile fra kampområdene, men fremdeles er det altså tusener som ikke har klart å komme seg vekk.

Den ukrainske hæren opplyser at 15 av deres soldater er drept det siste døgnet og 30 er skadet. Dette gjør de siste 24 timene til noen av de blodigste i den ett år lange konflikten i Ukraina.

Våpenhvile

Samtidig kom representanter både for separatistene og ukrainske myndighetene til den hviterussiske hovedstaden Minsk lørdag ettermiddag, der de etter planen skal forsøke å få til en ny våpenhvile øst i Ukraina.

Våpenhvilen som ble inngått 5. september i fjor, har de siste ukene brutt helt sammen, og krigen er nå i full gang igjen flere steder langs den mer enn 400 kilometer lange frontlinjen mellom de prorussiske separatistene og de ukrainske regjeringsstyrkene.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt