Hopp til innhold

– Kaster ut polsk konsul i Oslo

Adrianna Warchol, konsul ved Polens ambassade i Oslo, skal ha blitt avskjediget etter sine uttalelser hvor hun sammenligner norsk barnevern med Hitlerjugend.

Den polske ambassaden

Polsk UD informerte onsdag at konsul Adrianna Warchol har blitt avskjediget etter at hun skjelte ut det norske barnevernet.

Foto: Poppe, Cornelius

Ifølge det polske utenriksdepartementet har Adrianna Warchol skadet landets rykte i utlandet.

Warchol uttalte seg sterkt om barnevernet i sammenheng med bortføringen av en polsk jente i slutten av juni i år. Jenta ble bortført fra et norsk beredskapshjem i Larvik.

Det var den polske detektiven Krzystof Rutkowski som skal ha tatt med seg jenta, og fraktet henne til hennes foreldre i Polen.

– Barnevernet oppfører seg som Hitlerjugend

Saken vakte stor oppsikt i polske og norske medier da Warchol under et intervju kalte barnevernet i Norge for Hitlerjugend.

– Tjenestemennene fra barnevernet oppfører seg som Hitlerjugend, uttalte Warchol til polsk media 18. juni, tre uker etter at niåringen ble tatt til sine polske foreldre.

Polsk UD informerte onsdag om at «etter en gjennomgang av uttalelsene og med hensyn til den polske utenlandstjenesten, har konsul Adrianna Warchol blitt avskjediget og vil gå av i begynnelsen av oktober».

Polsk UD mener at uttalelsene hennes har påvirket Polen negativt i utlandet, i dette tilfellet Norge.

Den polske ambassaden var ikke tilgjengelig for kommentar onsdag.

SISTE NYTT

Siste nytt