NRK Meny
Normal

Politiet: Her blir norske Kjartan Sekkingstad bortført

Politiet på Filippinene mener denne videoen viser bortføringen av Kjartan Sekkingstad og tre andre personer.

FØRT BORT: Ifølge politiet viser videoen hvordan de fire gislene føres bort fra yachtene de var i. Vi ser her at de fire blir eskortert over en hvit landgang av flere væpnede personer. Filippinsk politi bekrefter at Kjartan Sekkingstad er en av dem.

Tirsdag morgen ble det kjent at en nordmann, to kanadiere og en filippinsk kvinne er bortført av ukjente gjerningsmenn fra ferieøya Samal.

En overvåkingsvideo viser flere væpnede personer som bortfører nordmannen Kjartan Sekkingstad og tre andre som er tatt som gisler på Filippinene.

– Ja, det var en nordmann blant dem som ble kidnappet. Han er 56 år gammel og heter Kjartan Sekkingstad, sier den regionale politisjefen Samuel Gadingan, til NTB.

– Ikke tilfeldig at de ble tatt

Han mener det ikke er tilfeldig at de ble bortført.

– Det ser ut som om utlendingene var målet, det var ikke tilfeldig at de ble tatt, sier kaptein Alberto Caber i det filippinske forsvaret.

Antonio Rivera, en talsmann for det lokale politiet, sier til nyhetsbyrået AFP at ingen gruppe så langt har tatt på seg ansvaret for bortføringen eller at det er blitt satt fram noen krav.

Kjartan Sekkingstad

BORTFØRT: Kjartan Sekkingstad skal ha jobbet som daglig leder ved feriestedet da han ble bortført.

Foto: Scanpix

Gruppen ankom marinaen ved feriestedet på øya Samal i to mindre motorbåter. De tok med seg de fire som befant seg om bord i yachter rett før midnatt natt til tirsdag.

Det lokale politiet samarbeider med marinen og kystvakta som nå kontrollerer skipstrafikken ut fra Davaogolfen, men Rivera sa senere tirsdag at det kan se ut til at gisseltakerne har kommet seg unna.

Mennene skal ikke ha vakt oppsikt da de tok seg inn på anlegget, Holiday Oceanview Resort, der nordmannen arbeider som daglig leder.

Skal ha hørt bråk

Familien bekreftet tirsdag at det er Kjartan Sekkingstad fra Fjell som ble bortført på Filippinene.

Broren bekreftet overfor NRK at familien tirsdag morgen ble varslet om forsvinningen. Tirsdag ettermiddag, sendte familien ut en pressemelding om kidnappingen.

«Kjartan er født og oppvokst på Sotra utenfor Bergen. Etter endt skolegang begynte han å arbeide i familiens lakseoppdrett, og i 1988 reiste han til Canada for å drive lakseoppdrett der. Flere år senere flyttet Kjartan til Filippinene.»

Sekkingstad skal ha fungert som en leder på Oceanview Resort på øya Samal. Han ble ifølge politiet innblandet i hendelsen fordi han hørte bråk, og gikk for å se hva som skjedde. Da skal han ha blitt konfrontert av gisseltakerne, og blitt bortført han også.

En kanadisk avis skriver at Sekkingstad og en av canadierene prøvde å hjelpe de to andre bortførte, da de også ble bortført.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt