Fant mystisk lapp etter bortføring

En sikkerhetsvakt har funnet en håndskrevet lapp som kan knyttes til bortføringen av Kjartan Sekkingstad og tre andre på Filippinene, ifølge en pressemelding fra presidentens kontor.

 Ocean View Samal Resort, Filippinene

En nordmann skal være bortført fra feriestedet Oceanview Resort på Filippinene sammen med to canadiske turister og en filippinsk kvinne. «Rettferdighet for vår kommandant: NPA», står det på en håndskrevet lapp som ble funnet på åstedet timer etter bortføringen.

Foto: Manuel Cayon / Ap

Utenriksdepartementet bekrefter nå overfor NRK at filippinske myndigheter har informert dem om at en nordmann er bortført på Filippinene.

Filippinsk politi opplyste tidligere i dag at Kjartan Sekkingstad ble bortført sammen med to kanadiske turister og en filippinsk kvinne. Også kanadiske myndigheter bekrefter at to kanadiske statsborgere er bortført, ifølge CBS.

Bortføringen skjedde på det populære feriestedet og yachtklubben Oceanview Resort, sør i landet, mandag kveld.

Nordmannen fungerte som daglig leder, opplyser politisjef Samuel Gadingan til NRK.

Den 56 år gamle mannen kommer fra Hordaland. Broren hans bekrefter overfor NRK at familien er varslet.

Da angrepet fant sted, var det rundt 30 gjester på stedet. Det er uklart om de var vitne til hendelsen, men to japanere forsøkte å gripe inn i situasjonen uten å lykkes.

Gjerningsmennene kjørte av gårde i to motorbåter med de fire om bord. Filippinsk politi sier til NRK at de foreløpig ikke har mottatt krav om løsepenger for nordmannen og de tre andre gislene.

Fant håndskrevet beskjed

Ifølge en pressemelding fra presidentens kontor fant en sikkerhetsvakt en lapp på ferieanlegget, cirka 500 meter fra bryggen. På lappen står det:

«Rettferdighet for vår kommandant: NPA».

NPA står for New Peoples Army og er en filippinsk geriljaorganisasjon, knyttet til Filippinenes kommunistparti (CPP). Opprørsgruppen har solid fotfeste i Mindanao.

Ifølge journalist Joel Escovilla i Mindanao Times var det 11 væpnede menn som stormet feriestedet.

Tre patruljebåter fra den filippinske marinen leter nå etter gruppen som bortførte de fire.

Setter krisestab

Utenriksdepartementet har tirsdag morgen opprettet en krisestab i Oslo i forbindelse med bortføringen.

– Filippinske myndigheter har informert oss om at en nordmann er bortført, vi ser ingen grunn til å tvile på det, derfor jobber vi med det som forutsetning, sier pressetalskvinne Veslemøy Salvesen til NRK.

– Her i Oslo har vi innkalt andre myndighetsetater. I Manila har vi tett kontakt med lokale myndigheter og bruker det lokale nettverket for å få en oversikt, sier hun.

Reporter Peter Svaar om bortføring i Filippinene

SISTE NYTT

Siste nytt