NRK Meny
Normal

– Det kriminelle miljøet har gått for langt

Det kriminelle miljøet i Christiania-området skal presses ut, er beskjeden fra politidirektøren i København etter to politimenn ble skutt onsdag kveld.

Politidirektør i København Thorkild Fogde etter skyting i Pusherstreet

Politifolk som bare utfører jobben sin skal ikke skytes på, sa politidirektør i København Thorkild Fogde på en pressekonferanse tidlig torsdag morgen.

Foto: Dansk Radio

– Jeg håper dette blir en «wake up call» for Christiania, og man innser at det er på tide å ta skjeen i en annen hånd, sa Thorkild Fogde, politidirektør i politiet i København på et pressemøte i dag.

Beskjeden fra politidirektøren i København kommer etter to politibetjenter og en sivil person ble skutt i går kveld. Tilstanden er fortsatt kritisk for den ene personen. Ifølge politiet har gjerningsmannen tilknytning til organisert hasjhandel i Christiania-området.

To personer er anholdt i sammenheng med skytingen.

– Det kriminelle miljøet har gått for langt

Politiet i København holder vakt i Christiania

To politimenn ble skutt i København sent onsdag kveld.

Foto: Mathias Øgendal/Scanpix Denmark / NTB scanpix

Skyteepisoden i «Fridstaden Christiania» vil nå sannsynligvis få betydning for hvordan politiet fremover kommer til å håndtere situasjonen rundt Pusherstreet, skriver Dansk Radio.

– Vi vet det er gode og fredelige krefter i Christiana. Men nå syns vi det kriminelle miljøet har gått for langt. Derfor er tiden inne for at vi distanserer oss fra den organiserte kriminaliteten i Pusherstreet og tvinger de ut, sa Fogde.

– Det er for tidlig å vurdere hva som kommer til å skje, men jeg er ganske sikker på at det kommer til å skje en endring. Det er ikke riktig at politifolk som bare utfører jobben sin skal utsettes for dette, forklarte politidirektøren i København.

Ettersøk etter skyteepisoden i Christiania

Politiet i København har pågrepet den mistenkte gjerningsmannen. Mannen skal være 25 år fra Bosnia.

Foto: Uffe Weng/Scanpix Denmark / NTB scanpix

– Groteske kriminelle miljøet

Reaksjonene etter skyteepisoden i den danske hovedstaden har vært mange. Danmarks justisminister Søren Pind sier at det er på tide at det skjer en endring i byområdet i sentrum av København.

– Dette er et brutalt angrep på oss alle. Våre tanker går til den hardt sårede politibetjenten, hans familie og kolleger, skriver Pind på Facebook.

Til Dansk Radio sier Pind at Christiania er mislykket, og skyteepisoden onsdag kveld er helt uakseptabelt.

– Vi ser at det groteske kriminelle miljøet i deler av Christiania ikke lenger nøler med å trekke våpen mot politiet. Dette kan vi ikke være bekjente med, forteller Pind.

Politisk leder for De konservative Søren Pape Poulsen etterlyser nå permanent videoovervåkning av Pusherstreet for å få slutt på den organiserte kriminaliteten i området, skriver Jyllands Posten.

Politiaksjon i Christiania

Situasjonen i Christiania er uakseptabelt, sier flere danske politikere. Her har politiet i København utført en rekke aksjoner mot hasjbodene i Pusherstreet.

Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix

Forsøkes stengt

Politiet i Danmark har gjennomført raid i Christiania

En rekke større politiaksjoner har blitt gjennomført mot det kriminelle miljøet i Fristaden Christiania siden 90-tallet.

Foto: NILS MEILVANG / Afp

Christiania-området i København har lenge vært et omstridt område. Området har i over 40 år vært preget av fritt salg av hasj i hovedgaten «Pusherstreet». Myndighetene har flere ganger forsøkt å stenge Fristaden Christiania.

Danske myndigheter har vedtatt at området skal «normaliseres», og boligområdet har blitt forsøkt ryddet opp flere ganger.

Siden 1990-tallet har politiet gjennomført flere større målrettede aksjoner mot narkotikaomsetningen og den åpenlyse omsetningen av hasj i Pusherstreet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt