Skyting i København: Mistenkt kritisk skadd etter skuddveksling med politiet

Mannen som ble etterlyst for å ha skutt to politibetjenter og en sivil i København onsdag kveld, er pågrepet og kritisk skadd etter skuddveksling med politiet.

Skyting i Christiania i København

TRE SKUTT: Det var i Christiania-området i København at to politibetjenter og en sivil ble skutt onsdag kveld.

Foto: Lau Svensson / DR Nyheder

Dansk politi bekrefter at mannen de etterlyste etter skytingen i København onsdag kveld er tatt.

– I en forlengelse av nattens alvorlige hendelse i Christiania, hvor to betjenter og en sivil ble skutt, førte nattens etterforskning og borgerhenvendelser frem til en adresse i Kastrup, hvor den etterlyste mistenkte personen skulle oppholde seg, opplyste københavnpolitiet torsdag morgen.

Politistyrker omringet adressen og den mistenkte, som var bevæpnet, prøvde å flykte fra stedet. Det kom til en kort skuddveksling hvor mannen ble truffet. Politiet skriver på Twitter at mannen er kritisk skadd.

Laster Twitter-innhold

Det var sent onsdag kveld at en politibetjent ble skutt i hodet og en i beinet, og en sivil personen ble truffet i låret, i Christiania i København. Tilstanden er kritisk for den ene politibetjenten. De to andre er utenfor livsfare.

Politiet har jaktet på gjerningsmannen i hele natt. De etterlyste en mann som er skandinavisk og rundt 25 år gammel. Den mistenkte ble beskrevet som en farlig kjenning av politiet. Ifølge politiet har han tilknytning til organisert hasjhandel i Christiania.

Natt til torsdag gjennomførte politiet fem ransakinger i jakten på gjerningsmannen, skriver Politiken. I den forbindelse ble en annen person også anholdt i sammenheng med skytingen.

Åstedet for skyting ble sperret av etter at to skjøt to politibetjenter ble skutt.

Nordmann: – Massivt med politi

Politiet opplyser at skuddene ble avfyrt under «rutinemessig arbeid» i Christiana. Dette skal ifølge dansk TV 2 ha vært i forbindelse med hasjhandel ved Fredens Ark i Christiania. Mannen trakk et skjult våpen da politifolkene skulle pågripe ham.

– Den mistenkte skjøt seg så å si fri. Dette er en tung natt for oss alle sammen, sa Københavns politidirektør Thorkild Fogde senere på et pressemøte.

Norske Tobias Leira bor for tiden 250 meter fra inngangen til Christiania. Han forteller at han sjeldent har sett et så stort politioppbud som det han så inne i Christiania.

– Det er helt massivt med politi. Aldri sett så mye folk, i alle fall ikke i Oslo. Hele området er sperret av, forteller han til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet

Skyting i Christiania i København

– MASSIVT MED POLITI: Der var et stort politioppbud i området sent onsdag, sier en nordmann som var på stedet.

Foto: DR Nyheder

Leira var ute og spiste da skytingen skjedde. Da han syklet på vei hjem så han de første politibilene ankomme stedet.

– Jeg var nysgjerrig og gikk en tur etterpå for se om jeg ikke kunne finne ut mer om hva det er som skjer. Da så jeg på folk at de var spente og at noe har skjedd som ikke skjer hver dag, sier han.

Saken oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt