NRK Meny
Normal

Petraeus: 300 Taliban-ledere tatt

Spesialstyrker har tatt livet av eller arrestert over 300 Taliban-ledere de siste tre månedene, sier general David Petraeus, øverstkommanderende for de utenlandske styrkene i Afghanistan.

General David Petraeus

Det har vært en kraftig økning i bombe- og rakettangrep mot Taliban, men general David Petraeus avviser at det innebærer en endret strategi.

Foto: Reuters

Ifølge Petraeus hadde mennene viktige posisjoner.

Den senere tiden har rapporter vist at amerikanske piloter har angrepet Taliban med 2100 bomber eller raketter i løpet av fire måneder, skriver The Daily Telegraph. Det er en økning på nesten 50 prosent fra samme periode i fjor.

Petraeus avviser imidlertid at dette innebærer en endret strategi.

Skrøt av fremskritt

Da generalen besøkte Royal United Services Institute i London, pekte han på flere faktorer han mener er tegn på de internasjonale styrkenes fremskritt. Petraeus fortalte blant annet om samtaler mellom Taliban-ledere og den afghanske regjeringen. Han betegnet samtalene som «innledende».

– På mange måter legger vi til rette for disse samtalene, sa Petraeus og viste til at de internasjonale styrkene hadde sørget for at Taliban-ledere hadde kommet seg til Kabul.

I tillegg pekte Petraeus på at Afghanistans bruttonasjonalprodukt var tredoblet siden 2001.

Snakket med drept hjelpearbeiders familie

Spesialsoldatene i Afghanistan har vært i søkelyset den siste tiden etter at den britiske hjelpearbeideren Linda Norgrove, som ble kidnappet og holdt i fangenskap i det østlige Afghanistan, ble drept under et mislykket redningsforsøk.

Den 36 år gamle hjelpearbeideren ble dødelig såret da amerikanske spesialsoldater skulle sette henne fri.

I dag fortalte Petraeus at han selv har vært i kontakt med Norgroves familie.

– Jeg har snakket med faren hennes og overbrakt mine oppriktige kondolanser, og også informert ham om etterforskningen, sa Petraeus.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt