Peru: Minst 48 mennesker omkom i bussvelt

Bussen var på vei mot hovedstaden Lima da den veltet over en klippe og landet opp ned på den steinete stranda langs Stillehavskysten.

Minst 48 mennesker omkom i bussvelt.

Bussen var totalvraket etter at den traff steinene på stranda ved Perus kyst. Jobben med å finne overlevende var dermed svært krevende for redningsmannskapet.

Ifølge AP skal den ha truffet en traktor rett før den ble kastet av veien og veltet nesten hundre meter ned en klippe.

Veien bussen kjørte på er kjent som «Djevelens sving» fordi den er svært smal, innhyllet i tåke og kurver seg rundt klippene.

Lå strødd mellom steinene

Totalt 57 passasjerer, som var på vei hjem fra en nyttårsfeiring, var ombord da ulykken inntraff. Minst 48 av dem omkom, ifølge peruanske myndigheter.

Redningsmannskap bussulykke Peru

Sterk vind og sand gjorde redningsarbeidet ekstra vanskelig for redningsmannskapet.

Foto: Ho / AFP

De omkomne passasjerene ble liggende strødd rundt mellom steinene på stranden før redningsmannskapet kom til for å hjelpe.

Redningsarbeidet skal ha vært svært vanskelig, fordi det ikke finnes noen veier som leder direkte til stranden. Politi- og brannmannskap lyktes likevel i å frakte fem overlevende med alvorlige skader til et nærliggende sykehus.

Helikopter frakter skadde

Et redningshelikopter frakter en av dem som ble skadet i ulykken.

Foto: Vidal Tarky / AP

Trafikkulykker er svært vanlig langs veiene i Peru, med mer enn 2600 mennesker drept i trafikken i 2016. I november mistet 20 mennesker livet da en buss veltet av en bro og ned i en elv sør for Andesfjellene.

SISTE NYTT

Siste nytt