Hopp til innhold

Pårørende fortsetter å strømme til Frankrike

SEYNE-LES-ALPES (NRK): – Det er ventet flere de neste dagene, søndag kommer det 20-30 fra Japan, sier Francois Ballique, ordfører i landbyen Le Vernet til NRK.

Minnessted le vernet

En mor med to barn legger ned blomster ved minnestedet i nærheten av ulykkesstedet. 150 mennesker mistet livet i flykatastrofen, og pårørende strømmer til området for å minnes sine kjære.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Flere enn 250 pårørende etter ofrene i flytragedien møttes for å minnes sine kjære i Seyne-les-Alpes i går. Det ble holdt minnegudstjeneste der representanter fra fire trosretninger var til stede. Pårørende har strømmet til området de siste dagene. En steinstøtte har blitt satt opp i landsbyen Le Vernet i nærheten av ulykkesstedet slik at de pårørende har et minnested hvor de kan legge ned blomster.

Noen ble igjen i byen, men de er i ferd med å reise hjem nå.

LES: De pårørende har kommet til ulykkesstedet

Forventer flere pårørende

Mange Innbyggere i fjellandsbyen åpnet hjemmene sine i går for å ta imot de sørgende, og tilby dem et sted for natten. Ordføreren forteller at det kommer nye pårørende hit dag, og at de vil bli tatt imot nabolandsbyen Le Vernet.

– Vi vet ikke hvor mange som kommer, men 600 senger står klare, sier Ordfører i Seyne-les-Alpes, Francis Hermitte til NRK.

Francis Hermitte

Francis Hermitte, ordfører i Seyne-les-Alps.

Det er fremdeles private som har sagt ja til å ta imot pårørende, og Hermitte sier at han er stolt over hvordan beboerne her har tatt imot de sørgende.

– De har vist seg fra sin beste side. De har vist medfølelse og sjenerøsitet og jeg er stolt av dem, sier han.

I går besøkte NRK et ektepar som forberedte seg på ta imot gjester i sorg.

Trenger ro

Den ellers fredelige Seyne-les-Alps har vært i verdens søkelys de siste dagene. Nå håper ordføreren at de pårørende får være i fred for journalistene.

France Plane Crash

En kvinne signerer kondolanseprotokollen i kirken i Seynes-les-Alpes.

Foto: Claude Paris / Ap

– Jeg håper at de får ro og stillhet i et av sitt livs verste stunder. Nå konsentrerer vi oss å ta dem imot, hjelpe dem så godt vi kan, sier Hermitte.

Flyet krasjet i en fjellvegg i nabokommunen Prate tirsdag, og i Seyne-les-Alpes har innbyggerne fulgt dramaet på nært hold. Byen har blitt et samlingspunkt for både pårørende samt søk- og redningspersonell som jobber med å hente ut omkomne og vrakrester i det utilgjengelige fjellområdet.

Minnested

Det var 150 mennesker omkom i flystyrten tirsdag. Det vil trolig reises et minnesmerke etter hendelsen, men hvor dette skal være er foreløpig uvisst.

– Det er ikke mest naturlig å ha det her i Seyne-les-Alpes, kanskje heller i Le Vernet som er nærmere stedet der flyet krasjet. Det er noe tidlig å svare på det, sier Hermitte.

SISTE NYTT

Siste nytt

Voldsomme russiske angrep dreper sivile i Ukraina

Ukraina utsettes for kraftige angrep mens landets president Volodymyr Zelenskyj besøker fronten ved byen Bakhmut.

Kjemper for sitt politiske liv

– Med hånden på hjertet: Jeg løy ikke, sa Boris Johnson under ed da parlamentshøringen åpnet i ettermiddag