Pårørende fortsetter å strømme til Frankrike

SEYNE-LES-ALPES (NRK): – Det er ventet flere de neste dagene, søndag kommer det 20-30 fra Japan, sier Francois Ballique, ordfører i landbyen Le Vernet til NRK.

Minnessted le vernet

En mor med to barn legger ned blomster ved minnestedet i nærheten av ulykkesstedet. 150 mennesker mistet livet i flykatastrofen, og pårørende strømmer til området for å minnes sine kjære.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Flere enn 250 pårørende etter ofrene i flytragedien møttes for å minnes sine kjære i Seyne-les-Alpes i går. Det ble holdt minnegudstjeneste der representanter fra fire trosretninger var til stede. Pårørende har strømmet til området de siste dagene. En steinstøtte har blitt satt opp i landsbyen Le Vernet i nærheten av ulykkesstedet slik at de pårørende har et minnested hvor de kan legge ned blomster.

Noen ble igjen i byen, men de er i ferd med å reise hjem nå.

LES: De pårørende har kommet til ulykkesstedet

Forventer flere pårørende

Mange Innbyggere i fjellandsbyen åpnet hjemmene sine i går for å ta imot de sørgende, og tilby dem et sted for natten. Ordføreren forteller at det kommer nye pårørende hit dag, og at de vil bli tatt imot nabolandsbyen Le Vernet.

– Vi vet ikke hvor mange som kommer, men 600 senger står klare, sier Ordfører i Seyne-les-Alpes, Francis Hermitte til NRK.

Francis Hermitte

Francis Hermitte, ordfører i Seyne-les-Alps.

Det er fremdeles private som har sagt ja til å ta imot pårørende, og Hermitte sier at han er stolt over hvordan beboerne her har tatt imot de sørgende.

– De har vist seg fra sin beste side. De har vist medfølelse og sjenerøsitet og jeg er stolt av dem, sier han.

I går besøkte NRK et ektepar som forberedte seg på ta imot gjester i sorg.

Trenger ro

Den ellers fredelige Seyne-les-Alps har vært i verdens søkelys de siste dagene. Nå håper ordføreren at de pårørende får være i fred for journalistene.

France Plane Crash

En kvinne signerer kondolanseprotokollen i kirken i Seynes-les-Alpes.

Foto: Claude Paris / Ap

– Jeg håper at de får ro og stillhet i et av sitt livs verste stunder. Nå konsentrerer vi oss å ta dem imot, hjelpe dem så godt vi kan, sier Hermitte.

Flyet krasjet i en fjellvegg i nabokommunen Prate tirsdag, og i Seyne-les-Alpes har innbyggerne fulgt dramaet på nært hold. Byen har blitt et samlingspunkt for både pårørende samt søk- og redningspersonell som jobber med å hente ut omkomne og vrakrester i det utilgjengelige fjellområdet.

Minnested

Det var 150 mennesker omkom i flystyrten tirsdag. Det vil trolig reises et minnesmerke etter hendelsen, men hvor dette skal være er foreløpig uvisst.

– Det er ikke mest naturlig å ha det her i Seyne-les-Alpes, kanskje heller i Le Vernet som er nærmere stedet der flyet krasjet. Det er noe tidlig å svare på det, sier Hermitte.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt

Trumps talskvinne sier feilaktige opplysninger er «alternative fakta»

Kellyanne Conway, rådgiveren til president Donald Trump, sier pressesekretæren i Det hvite hus la fram «alternative fakta» om antall oppmøtte på innsettelsesseremonien.