NRK Meny
Normal

Pårørende brøt sammen da de fikk se død person på direkten

Pårørende som satt på flyplassen i Surabaya og fulgte pressekonferansen om det savnede flyet reagerte med sjokk og fortvilelse da indonesisk TV viste bilder av et lik som fløt i vannet.

Her får de pårørende beskjeden

Her får de pårørende høre at det savnede AirAsia-flyet trolig kan være funnet.

Indonesiske luftfartsmyndigheter bekreftet tirsdag at det trolig er funnet vrakrester som stammer fra det savnede AirAsia-flyet. Ifølge malaysiske myndigheter er det «95 prosent sikkert» at vrakrestene stammer fra flight QZ8501.

På en pressekonferanse i Jakarta, sendt på den indonesisk TV-kanalen TV One, fortalte lederen for de indonesiske luftfartsmyndigehetene, Bambang Soelistyos at det også er funnet et lik i leteområdet. TV One viste samtidig bilder av liket som fløt i vannet, tydelig oppsvulmet. I flere sekunder zoomet TV One også inn på bildene av den døde personen.

På flyplassen Juanda i Surabaya, der AirAsia-flyet tok av fra, satt pårørende til de 162 personene som var om bord flight QZ8501 og fulgte direktesendingen. Bildene av det flytende liket fikk mange av de pårørende til å bryte ut i gråt og omfavnelser.

De pårørendes reaksjoner ble deretter også vist på den direktesendte TV-sendingen. Ifølge BBC skal minst en kvinnelig pårørende ha kollapset etter å ha sett TV-bildene.

Under følger et utdrag av pressekonferansen vist på indonesisk TV. NRK advarer mot sterke bilder.

Finner flytende lik

Indonesisk TV viste tirsdag disse bildene av et lik som fløt i området der man leter etter det savnede AiraAsia-flyet. TV-kanalen TV One viste også nærbilder av liket.

Laster Twitter-innhold

Flere lik funnet

Flerer Twitter-brukere reagerer på likbildene, og TV One skal ha beklaget bildebruken.

Indonesisk media siterer kilder blant letemannskapene på at man også har sett omrisset av det som kan være et fly i havet i leteområdet.

– Klokken 12.50 i dag (lokal tid, journ.anm.) fant et militært Hercules-fly et objekt på bunnen av havet, beskrevet som en skygge som ligner et fly, sa lederen for indonesiske luftfartsmyndigheter Bambang Soliestyo på dagens pressekonferanse.

Lederen for de indonesiske luftfartsmyndighetene sier ifølge AFP at tre lik har blitt funnet i området der man har lett etter flyet.

En talsmann for den indonesiske marinen, Manahan Simorangkir, sa tidligere tirsdag at så mange som 40 lik hadde blitt funnet i leteområdet. Simorangkir har senere trukket tilbake denne uttalelsen, og sier den var et utslag av feilkommunikasjon med sine mannskaper.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Pressekonferanse om AirAsia-flyet

Indonesiske luftfartsmyndigheter viser fram en koffert og vrakdeler funnet i området er AirAsia-flyet forsvant.

Foto: Dewi Nurcahyani / Ap

– Mitt hjerte er fylt med sorg

Likene ble funnet i Javasjøen, omtrent ti minutters flyvning unna stedet der det savnede flyet sist hadde kontakt med bakkemannskaper. Funnene er gjort om lag 160 kilometer sørvest for byen Pangkalan Bun på øya Borneo, i et område som skal være mellom 25 og 30 meter dypt. 11 dykkere er nå sendt til området.

AirAsias administrerende direktør Tony Fernandez uttrykker sin medfølelse til de pårørende til dem involvert i det som trolig er en tragisk ulykke.

– Mitt hjerte er fylt med sorg for alle familiene som er involvert i QZ 8501. På vegne av AirAsia vil jeg uttrykke mine kondolanser til alle. Ord kan ikke beskrive hvor lei meg jeg er, skriver Fernandez på Twitter.

Også NRK viste nærbilder av den omkomne da TV Ones direktesending ble overført på nett. NRK beklager dette.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Pårørende følger pressekonferansen i Surabaya

Pårørende følger indonesiske luftfartsmyndigheters pressekonferanse fra flyplassen Juanda i Surabaya.

Foto: MANAN VATSYAYANA / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt