NRK Meny
Normal

– Vi fikk ingen advarsel før krasjet

I et intervju med CBS News forteller passasjer Ben Levy om de dramatiske øyeblikkene da flyet fra Asiana Airways traff bakken i San Francisco lørdag.

Ben Levy overlevde flyulykken i San Fransisco med flyselskapet Asiana. Han forteller at de ikke fikk noen beskjed fra cockpit om hva som skjedde underveis.

VIDEO: Ben Levy overlevde flyulykken i San Francisco med flyselskapet Asiana. Han forteller at de ikke fikk noen beskjed fra cockpit om hva som skjedde underveis.

Ben Levy var en av passasjerene om bord på Asiana Airways-flyet som lørdag krasjlandet på San Francisco International Airport.

Han orteller at passasjerene ikke fikk noen form for advarsel før flyet traff bakken.

– Alle er klare til å lande, og vi får ingen advarsel før krasjlandingen. Til og med etter krasjet var det ingen kommunikasjon fra pilotene eller crewet over høyttaleranlegget, forteller Levy til CBS.

Les: Minst to døde og flere er kritisk skadd etter flykrasj

– Vi må komme oss ut herfra!

Han forteller at han da begynte å overbevise seg selv og de rundt seg om at de kom til å overleve.

San Francisco Airliner Crash

Bildet viser innsiden av flyet som krasjlandet i Sanfrancisco. To personer av de 307 passasjerene om bord mistet livet i ulykken.

Foto: Ap

– Jeg bare sa: «Vi kommer til å klare oss, vi kommer til å klare oss, vi må komme oss ut herfra, fort, legg fra dere alle eiendeler, hjelp hverandre og kom dere ut!»

Selv om han det var lite kommunikasjon fra de ansatte i Asiana Airways-flyvningen, husker Levy likevel en av flyvertinnene som hjelpsom.

– Jeg husker en av flyvertinnene som gjorde en ekstremt god jobb. Hun kom bort til meg og dro i meg, sa at jeg måtte forlate flyet i utgangen fram i flyet. Så jeg forlot faktisk flyet gjennom en helt annen dør enn den jeg satt rett ved siden av.

– Jeg tenkte da at det var et stort mirakel at jeg levde. Jeg hadde på det tidspunktet ingen anelse om at det var en stor brann som var i ferd med å sette hele flyet i flammer.

Les også: – Jeg krasjlandet nettopp. Surrealistisk
Les mer: Kabinpersonalet måtte skjære løs passasjerer

Det nasjonale transportsikkerhetsbyrået i USA har utgitt denne videoen der passasjerer på Asiana Airways-flyet forteller om ulykken.

Walter Stone satt på flyet som krasjlandet i San Francisco lørdag. Han tror ikke hendelsen vil stanse ham fra å fly igjen, «men jeg har ikke prøvd det ennå, så vi får se,» ler han.

– Tenkte at «dette kan være slutten»

Det nasjonale transportsikkerhetsbyrået gir også i dag ut bilder av flere overlevende etter flykrasjen. Passasjerene forteller at de ble fysisk uskadd, men at de sitter igjen med mange inntrykk fra hendelsen.

– Det virket som om vi fløy altfor lavt, og de siste sekundene før vi traff bakken så begynte motorene å ruse som om vi skulle opp i et høyere gir. Det var akkurat som om kapteinen sa til seg selv «Ånei, vi må komme oss bort herfra», forteller Elliot Stone.

Han satt på Asiana Airways-flyet til San Francisco sammen med sin kjæreste, og forteller at han tok fatt i armen hennes etter at flyet hadde krasjet i bakken lørdag.

– Jeg tok fatt i armen hennes, så henne inn i øynene og tenkte at «dette kan være slutten».

– Ikke skremt fra å fly igjen

Walter Stone satt på det samme flyet. Han tror ikke ulykken vil forandre livet hans.

– Det er en erfaring som vi må jobbe oss gjennom, og jeg tror ikke det vil forandre livet litt. Jeg er ikke skremt fra å fly igjen, men jeg har ikke prøvd det ennå, så vi får se, ler han.

Fly krasjlandet i USA

Flyet begynte å brenne etter krasjlandingen ved San Francisco internasjonale flyplass.

Foto: STRINGER/CHINA / Reuters/NTB Scanpix

Stone sier han er svært takknemlig for at han kom fra det uskadd.

Brian Thomsson sier det er vanskelig å forstå hva de nettopp har vært gjennom.

– Vi gikk fra det uten fysiske skader, ikke sant? Så det er litt vanskelig å forstå det. Men det er jo mennesker som omkom, og våre hjerter går ut til dem og deres familier.

– For meg personlig så har det vært veldig vanskelig, fordi det ikke synes på utsiden. Mine sår er på innsiden, sier Thomson.

Les: Landingssystem ute av drift under krasjlandingen

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt