NRK Meny
Normal

Overgrep mot barn: Paven godtar oppsigelsen til to biskoper

De to høyt plasserte katolske prestene så en annen vei da anklagene om overgrep mot barn kom frem i dagen. Nå mister de jobben.

POPE-VATICAN/ Pope Francis leaves after an audience for the participants of the Convention of the Diocese of Rome at the Vatican

Pave Frans aksepterer at to hans biskoper i USA fratrer sine stillinger.

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / Reuters

De to katolske kirkelederne i USA skal ha sviktet i beskyttelsen av barn. Ifølge en uttalelse ifra Vatikanet har en pedofil prest utsatt barn for skade det ikke er mulig å sette ord på.

Gjentatte anklager

Erkebiskop John Nienstedt av St. Paul Minesota og vise-biskop Lee Anthony Piche grep ikke inn da det gjentatte ganger ble fremmet overgrepsanklager mot en lokal prest i en menighet deres bispedømme. Presten er senere dømt for overgrep og mishandling av to gutter.

Nytt tribunal

Vatikanet lar de to biskopene fratre sin stilling i trå med en lov i den katolske kirken som gjør det mulig for en prest å søke avskjed på grunn av høy alder, sykdom eller andre alvorlige grunner.

Beslutningen om å la biskopene gå skjer kun dager etter at paven godkjente et nytt overgrepstribunal. Tribunalet skal foreta gå inn i saker hvor kirkens høyest plasserte prester er anklaget for å ha ignorert anklager om overgrep mot barn begått av kirkens egne.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt