NRK Meny
Normal

Over 50 drept i angrep mot kirker i Nigeria

Over 50 mennesker er drept i flere angrep, som islamistgruppa Boko Haram får skylden for. Angrepene var rettet mot flere kirker nordøst i krigsherjede Nigeria, ifølge lokale styresmakter.

Laster kart, vennligst vent...

– Så langt har vi funnet 54 døde personer, sier en embetsmann i Borno, som ønsker å være anonym, til nyhetsbyrået AFP.

Laster Twitter-innhold


I går ble det meldt om angrep på flere kirker i Nigeria, og at minst 15 personer var drept. Ifølge BBC var det søndag snakk om angrep i to landsbyer.


AFP melder mandag at det er de fire landsbyene Kwada, Ngurojina, Karagau og Kautikari, alle i delstaten Borno, som er angrepet.

Landsbyene ligger likte utenfor Chibok. I april kidnappet Boko Haram 276 tenåringsjenter i Chibok. Noen rømte timer etter angrepet, men 219 er fortsatt i fangenskap.

Les også: Boko Haram innrømmer å ha bortført skolejentene i Nigeria

Kastet eksplosiver inn i kirker

En lokal leder i Chibok, som også bedt om å være anonym, sier mandag at beboere har oppdaget minst 47 kropper i området.

De væpnede mennene stormet flere tjenester og kastet eksplosiver inn i kirker nordøst i Nigeria i løpet av søndagen.

– Angriperne gikk inn i kirkene med bomber og skytevåpen. Flere titalls bedende menn, kvinner og barn skal ha blitt drept, fortalte innbyggeren Timothy James søndag.

Lokalbefolkningen har anklaget militæret for å ignorere nødanrop etter at angrepet begynte, og etterlatt dem forsvarsløse under angrepet. Talsmann for regjeringen, Mike Omeri, sier han ble informert om at det militære og luftforsvar var der, selv om de kanskje kom litt sent.

Også i forrige uke var det flere angrep i området. Sju soldater ble drept av opprørere i landsbyen Goniri i delstaten Yobe fredag, ifølge sikkerhetsstyrker og øyevitner.

Onsdag forrige uke ble minst 21 personer drept da det som trolig var en bilbombe gikk av i et travelt kjøpesenter i hovedstaden Abuja.

Eksplosjon Nigeria, Abuja

Redningsarbeidere bærer en av de drepte vekk fra området etter eksplosjonen i Abuja forrige uke.

Foto: Olamikan Gbemiga / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt