Hopp til innhold

Over 50 døde i togulykke på Taiwan

Et tog sporet av på Taiwan. Minst 51 personer er døde, opplyser myndighetene.

Togulykke på Taiwan

Toget sporet av i en tunnel nord for Hualien.

Foto: Taiwan's National Fire Agency / Reuters

I 15-tiden fredag ettermiddag opplyste jernbanemyndighetene i Taiwan at minst 51 personer er bekreftet omkommet, melder nyhetsbyrået AFP.

146 personer er sendt til sykehus.

Ulykken ble utløst av en lastebil som falt ned fra en klippe over jernbanen og landet på jernbanesporet.

– Det var et anleggskjøretøy som ikke var parkert ordentlig, og skled ned på sporet. Vi jobber med å få mer klarhet i hendelsesforløpet, sier den lokale politisjefen Tsai Ding-hsien ifølge Reuters.

Toget var akkurat på vei ut av en tunnel og traff kjøretøyet. Noen av togvognene traff veggen i tunnelen, melder Reuters. Fire vogner var ute av tunnelen.

Togulykke på Taiwan

Toget traff en lastebil som falt ned på sporet rett utenfor en tunnel.

Foto: National Fire Agency Department / AP

Flere vogner inne i tunnelen

Redningsmannskap på stedet forsøkte å ta seg inn i fire vogner som er påført store materielle skader, og som er vanskelig tilgjengelig inne i tunnelen.

Flere passasjerer klatret selv ut gjennom vinduer og dører.

– Det føltes som et voldsomt støt, og jeg falt på gulvet. Vi knuste vinduet og klatret opp på taket for å komme oss ut, sier en kvinnelig passasjer til TV-kanalen UDN.

På ettermiddagen sa tjenestemenn at det ikke var noen mennesker igjen i vognene, men flere redningsmenn forble på stedet utover kvelden, ifølge AFP-journalister på havaristedet.

Det var rundt 480 passasjerer om bord på det åtte vogner lange toget. Ifølge lokale medier var toget såpass fullt at flere av dem sto da det kolliderte.

Ulykken skjedde på vei fra Taipei til Taitung, nær kystbyen Hualien, klokken 9.30 lokal tid.

Togstrekningen går langs kysten, og er populær blant turister. Denne langhelga er mange ute på reise for å markere Qingmingfesten, en helligdag til ære for de døde.

Den forrige store dødsulykken på jernbanen på Taiwan skjedde på samme togstrekning i 2018. Da omkom 18 personer, og togføreren ble tiltalt for uaktsomt drap.

Togulykke på Taiwan

Passasjerer evakueres fra toget.

Foto: AP

SISTE NYTT

Siste nytt